Motoristul Renault are un nou preşedinte: Jean-Michel Jalinier

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 08.11.2011
Renault Sport F1, divizia constructorului francez care furnizează motoare în Formula 1, a anunţat că Jean-Michel Jalinier va fi noul preşedinte al companiei începând din 2012.

Constructorul francez Renault va opera o schimbare majoră în structura de conducere a diviziei care furnizează motoare în Formula 1.

Potrivit unui anunţ oficial făcut public miercuri dimineaţă, Bernard Rey îi va ceda postul de preşedinte francezului Jean-Michel Jalinier, care îşi va intra în atribuţii începând din prima zi a anului viitor.

"Îi doresc un călduros bun-venit lui Jalinier. Cunoştinţele sale din cadrul grupului Renault-Nissan şi interesul său pentru Formula 1 şi sporturi cu motor ne vor servi bine şi vom face un pas înainte în privinţa participării Renault în Formula 1: patru echipe din 2012 şi schimbarea regulamentului motoarelor în 2014", a declarat Jean-Francois Caubet, directorul executiv al Renault Sport F1.

Bernard Rey s-a ocupat de echipa de Formula 1 Renault începând din 2007 şi ulterior a devenit preşedinte la Renault Sport F1 în 2010, după ce francezii au vândut echipa din Marele Circ fondului de investiţii Genii Capital. Jalinier lucrează la Renault din 1985 şi a fost, printre altele, manager general la Renault Rusia în 2003 şi preşedinte la Renault Brazilia în 2009.

Via | Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru