Renault lansează linia de accesorii RS Performance dedicată lui Clio RS: elemente de caroserie și echipamente derivate din cele utilizate în motorsport

de Cornel Șocariciu
Joi, 06.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a introdus linia de accesorii RS Performance pentru Hot Hatch-ul Clio RS. Francezii propun un kit de caroserie derivat din cel al conceptului Clio RS 16 și un pachet de performanță cu accesorii preluate din motorsport. În viitorul apropiat, francezii vor oferi o astfel de linie și pentru Megane RS.

În urmă cu doi ani, divizia Renault Sport a prezentat conceptul Clio RS 16. Inginerii constructorului francez au reușit atunci să strecoare motorul fostei generații Megane RS 275 Trophy sub caroseria micuțului Clio. De asemenea, designerii au venit și cu o serie de accesorii de caroserie mult mai agresive.

Acum, oficialii Renault anunță lansarea liniei de accesorii RS Performance pentru Clio RS, care include un pachet de caroserie și o serie de accesorii de performanță derivate din cele utilizate în motorsport.

Kit-ul de caroserie a fost preluat de pe conceptul Clio RS 16, iar conform reprezentanților producătorului francez, acesta va fi produs în doar 250 de unități. Tot la nivel estetic, Renault propune și jante Turini din aliaj cu finisaje negre sau roșii.

Din punct de vedere tehnic, pachetul RS Performance vine cu suspensii mai rigide, un sistem de frânare îmbunătățit, o evacuare modificată și o bară stabilizatoare. Linia de accesorii dezvoltată de Renault Sport se încheie cu un set de scaune scoică din fibră de carbon.

Așa cum spuneam și mai sus, linia RS Performance poate fi comandată doar pe actuala generație Clio RS.

Cu toatea acestea, oficialii Renault spun că în viitorul apropiat, o astfel de linie va fi lansată și pentru Megane RS.

Cu ocazia lansării pachetului de accesorii pentru Hot Hatch-ul de clasă subcompactă, Renault a prezentat și un set de produse destinate atelierelor. Francezii propun un cărucior pentru unelte, o cheie dinamometrică, un set complet de unelte auto, un cric hidraulic și o rampă de mici dimensiuni. Renault spune că acestea au fost dezvoltate în colaborare cu cei mai buni producători de echipamente.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru