MP al Australiei a înregistrat pierderi record în 2010

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 16.09.2010
Australia a pierdut 46 de milioane de dolari din bugetul statului prin găzduirea cursei de la Melbourne din acest sezon.

Marele Premiu al Australiei a înregistrat pierderi semnificative în ultimii cinci ani, însă anul 2010 a consemnat un nou record negativ pentru cursa care până în sezonul precedent a deschis sezonul de Formula 1.

Astfel, potrivit unui raport publicat joi de presa din Australia, Marele Premiu din acest sezon a consemnat pierderi de 46 de milioane de dolari, cele mai mari din ultimii cinci ani şi de peste două ori mai mari decât în 2006.

Aceste pierderi au fost suportate de consiliul local al statului Victoria, fapt ce a trezit nemulţumirea mai multor politicieni din diverse partide. Aceştia susţin că bugetul statului are nevoie de fonduri pentru domenii precum sănătate şi educaţie, motiv pentru care raţiunile de a găzdui o cursă de Formula 1 sunt tot mai neclare.

Cu toate acestea, cursa este apărată de Tim Holding, ministrul Evenimentelor Majore din Australia, care crede că audienţa şi numărul de spectatori demonstrează că Formula 1 aduce beneficii tari.

"Beneficiul economic pentru Victoria depăşeşte cu mult costul găzduirii unui Mare Premiu de Formula 1.

Cursa a fost văzută de aproximativ 12.8 milioane de oameni în Europa şi expunerea majoră ne-a ajutat să ne construim reputaţia globală ca un loc minunat pentru turişti. Marele Premiu din acest an a atras cel mai mare număr de spectatori din ultimii cinci ani, iar audienţa în Australia a fost de 4.6 milioane", a declarat el.

Australia are contract cu Bernie Ecclestone pentru găzduirea cursei de la Melbourne până în sezonul 2015 inclusiv.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru