Negocierile pentru cursa de la Nurburgring din 2013 au eşuat

de Daniel Popescu
Miercuri, 14.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentaţii circuitului de la Nurburgring au anunţat că negocierile cu Bernie Ecclestone pentru găzduirea Marelui Premiu al Germaniei din 2013 au eşuat.

Germania riscă să fie exclusă din calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2013, după ce negocierile dintre Bernie Ecclestone şi reprezentaţii circuitului de la Nurburgring au eşuat.

Confruntaţi cu numeroase probleme de natură financiară, reprezentaţii circuitului au încercat să obţină o înţelegere cât mai favorabilă cu Ecclestone pentru a putea găzdui Marele Premiu al Germaniei, însă în cele din urmă negocierile au eşuat. "Nu va mai fi nicio cursă de Formula 1 la Nurburgring", a declarat purtătorul de cuvânt al circuitului pentru agenţia de presă DPA.

În plus, reprezentaţii circuitului nu au reuşit să ajungă la un acord financiar nici măcar cu compania care gestionează procesul de insolventa al circuitului.

Urmareste Automarket
Astfel, Germania va rămâne în calendarul Formulei 1 de anul viitor doar dacă Ecclestone ajunge la un acord cu reprezentaţii de la Hockenheim, circuit care conform contractului găzduieşte curse doar în anii pari. Nu este exclus ca Hockenheim să profite de situaţie pentru a obţine o înţelegere financiară cât mai favorabilă, forţându-i astfel mâna lui Ecclestone.

Britanicul are deja o altă problemă legată de calendarul sezonului 2013 după ce cursa inaugurală de la New Jersey (Statele Unite) a fost amânată pentru 2014.

Locul acesteia ar putea fi luat totuşi de circuitul de la Paul Ricard, pregătit să găzduiască Marele Premiu al Franţei.

Via Motorsport

Comentarii (3)

  • nu e nici o problema.mergem in myanmar, thailanda si quatar.
    daca nemernicii de nemti nu dau banu, dau aia si mai face domnu tilke face niste circuite plictisitoare

    grozav mosule, grozav
    3 1
  • qatar*
    1 1
  • In Thailanda n-ar fi chiar rau...daca avem Malaezia...sa nu-nceapa Bernie cu tari din alea si mai dubioase, gen EAU, Laos...
    Si cand ma gandesc ca sunt atatea tari cu traditie in F1 care, dac-ar fi ajutate un pic, de-abia ar astepta sa reintre in circuit - Argentina, Mexic, Africa de Sud, Franta, Austria, etc.
    In fine, eu unul astept cu mare drag sa vad marele Premiu al Rusiei, sa-l vad pe Button cum alearga pe ritm de cazacioc. O sa se-nvarta Stalin in mormant...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru