Newey: "Va fi foarte dificil ca rivalii să ajungă la nivelul Mercedes în 2015"

de Daniel Popescu
Vineri, 09.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Adrian Newey consideră că Ferrari şi Renault vor avea o misiune dificilă să ajungă la nivelul celor de la Mercedes în sezonul 2015.

Esential 16 victorii a obtinut Mercedes in sezonul 2014
3 curse a castigat Red Bull Racing anul trecut
Ferrari şi Renault au reuşit să obţină permisiunea de a dezvolta motoarele şi în timpul sezonului, după ce au profitat de o lacună a regulamentului tehnic în privinţa omologării unităţilor pentru sezonul 2015.

Cu toate acestea, Adrian Newey, care a părăsit funcţia de director tehnic la Red Bull la sfârşitul anului trecut, consideră că misiunea celor doi contructori de a ajunge la nivelul Mercedes va fi dificilă, mai ales ca şi constructorul german poate aduce îmbunătăţiri. În schimb, britanicul crede că şasiul joacă în continuare un rol important în performanţele unui monopost.

"Pot cei de la Renault şi Ferrari să ajungă la nivelul Mercedes? Va fi o provocare foarte dificilă şi, desigur, nu ştim unde va intra Honda în acest joc.

Încă poţi câştiga cu un motor un pic mai slab, dar cu un şasiu superior, iar reciproca este valabilă. Avem un echilibru rezonabil între motor şi şasiu şi, în opinia mea, aşa ar trebui să fie", a declarat el citat de postul britanic de televiziune SkySports.

Pe de altă parte, Newey a admis că progresele spectaculoase înregistrate de Williams în sezonul precedent se datorează în bună măsură utilizării motorului Mercedes în detrimentul celui oferit de Renault.

"Evident, anul trecut a fost dominat de motor şi am văzut asta cu Williams. Este evident că cei de la Williams au făcut o treabă bună, dar cred că ceea ce a făcut cu adevărat diferenţa pentru ei a fost motorul", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (1)

  • Ha,ha,ha...
    Fericiti cei de la Ferrari,macar ei au certitudinea ca au fost praf la ambele capitole...motor + sasiu !
    24 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru