Niki Lauda, preşedinte fără funcţie executivă la Mercedes

de Daniel Popescu
Vineri, 28.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a confirmat oficial că Niki Lauda va avea un rol de preşedinte fără funcţie executivă în cadrul Consiliului de Administraţie al echipei de Formula 1.

Lauda va aduce experienţă prin rolul de preşedinte fără funcţie executivă în cadrul consiliului director al echipei şi va întări puternic Mercedes

Mercedes
intr-un comunicat de presa
Lewis Hamilton nu este singura achiziţie de marcă făcută de Mercedes în perspectiva sezonului următor. Constructorul german a anunţat că l-a angajat pe triplul campion mondial Niki Lauda în funcţia de preşedinte fără funcţie executivă în cadrul Consiliului de Administraţie al echipei.

Austriacul va fi prezent la întâlnirile oficialilor Mercedes şi îşi va putea spune punctul de vedere, însă practic nu va avea nicio putere de decizie asupra strategiei germanilor în Formula 1.

"Lauda va aduce experienţă prin rolul de preşedinte fără funcţie executivă în cadrul consiliului director al echipei şi va întări puternic Mercedes", se arată într-un comunicat de presă al celor de la Mercedes.

Şeful Ross Brawn susţine că aducerea lui Hamilton şi Lauda în cadrul echipei trebuie să se vadă în rezultatele de pe circuit începând din sezonul următor.

"Pe parcursul ultimilor trei ani am pus bazele fundaţiei necesare pentru a lupta regulat pentru campionatul mondial.

În spatele scenei am asamblat o echipă mai puternică din punct de vedere tehnic, mai experimentată şi cu mai multe resurse, datorită sprijinului primit de la Petronas (n.r - sponsorul principal al echipei) şi a tuturor partenerilor loiali. Avem potenţialul de a fi la fel de buni ca orice altă echipă de pe grila de start, ceea ce reprezintă standardul minim pentru Mercedes. Misiunea noastră este să transformăm acest potenţial în performanţe pe circuit pentru sezonul următor", a declarat el.

De asemenea, Mercedes a confirmat vineri că a semnat în cele din urmă noul Acord Concorde cu Bernie Ecclestone, care va fi valabil în perioada 2013-2020. Singurele echipe care nu au ajuns încă la un acord cu britanicul sunt Marussia şi HRT.

Via Mercedes

Comentarii (3)

  • Stiri:
    1) N lauda va primi un post la mercedes daca il convinge pe ham sa semneze cu mercedes.
    2) Ham a semnat cu mercedes.
    In sf,
    3) N Lauda primeste un post la mercedes :)
    8 0
  • adidor77
    Sper ca rezultatele lui Hamilton cu McLaren, sa fie cele mai bune din intreaga lui cariera.
    9 6
  • cred ca acum prioritatea lor ar trebui sa fie recrutarea unor ingineri de mare calibru... dar se pare ca acestia sunt deja acontati de red bull si McLaren... partial de ferrari... altfel totul va fi un fiasco ca si pana acum!!! este clar ca hamilton (pe care il consider cel mai rapid pilot din generatia actuala) a plecat la mercedes pt bani .. de aceea cred ca mercedes ar trebui probabil sa deschida si mai larg punga pt a atrage si ingineri reputati (pe principiul lui valentino rossi care pleaca la o noua echipa cu staful propriu)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru