Noi tensiuni la Mercedes? Rosberg, furios pe Hamilton după ce britanicul a ratat startul din Canada din cauza ambreiajului

de Daniel Popescu
Luni, 13.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a admis că a fost furios pe Lewis Hamilton după un acroşaj în urma căruia a ratat şansa de a lupta pentru victorie. Britanicul afirmă că a ratat startul din cauza ambreiajului.

Lewis Hamilton a obţinut duminică pe circuitul de la Montreal a doua victorie consecutivă din acest sezon, după ce a reuşit să treacă peste un start ratat. Pilotul echipei Mercedes a fost depăşit cu uşurinţă de Sebastian Vettel, plecat de pe locul 3, însă a dezvăluit la final că a avut parte de noi probleme tehnice din cauza ambreiajului.

"Ambreiaj cald şi cuplu scăzut. Am eliberat ambreiajul şi nu a furnizat suficient cuplu, cuplul era foarte scăzut comparativ cu cel al lui Nico Rosberg. Am urmat procedura exact cum mi s-a cerut, aşa că nu am comis greşeli. Inginerii vor investiga şi vor înţelege de ce. Nu este pentru prima oară. Ei nu au înţeles încă, dar vor continua să lucreze la asta", a declarat el.

Urmareste Automarket
Hamilton a fost la un pas să fie depăşit inclusiv de Rosberg, iar cei doi s-au atins de două ori în primele două viraje.
Germanul a fost nevoit să iasă în decor şi a coborât până pe locul 9, ratând astfel orice şansă la victorie. La final, Rosberg a admis că a fost nemulţumit de incidentul cu coechipierul său.

"Am avut un start decent, Hamilton a început foarte prost, iar eu eram pe exterior. A făcut o manevră foarte dură, ne-am atins şi am ieşit în decor. Am fost foarte furios în acel moment, dar aşa sunt cursele şi este treaba mea să mă asigur că data viitoare voi fi în frunte după o astfel de luptă", a explicat el. 

Via Motorsport, Autosport

Comentarii (22)

  • Ciudat este faptul ca sezonul asta Hamilton a ratat toate starturile, eu cred ca Rosberg ar trebui sa ii rezolve aceasta problema asa cum Hamilton i-a rezolvat-o in 2014 :) cert este ca Rosberg ii este net superior la start in acest sezon, numai vorbim de vettel care are un ferrari cu un start magnific :)
    29 2
  • razvan
    Ham a preferat sa-l blocheze pe Rosberg care venea pe exterior si sa-i lase interiorul liber lui Vettel.Doar cu Rosberg se lupta.Prefera cred sa fie depasit de oricine dar sa fie cat mai in fata lui Rosberg care deocamdata conduce la general si are masina la fel cu el.Pe ceilalti ii poate rezolva mai usor.
    26 5
  • deja incep sa aiba probleme cu depasirile. pacat ca inca se economiseste combustibil, nimeni nu poate ataca/apara la maxim.
    4 1
  • Nu sunt tensiuni. Rosberg a fost enervat de faptul ca a fost impins in afara pistei de Hamilton si nu i-a lasat locul. Ceea ce e o tampenie, pentru ca altfel nu mai e cursa. Si el l-a blocat pe Hamilton in Spania, oarecum similar, si i-am luat apararea in ciuda faptului ca toti tipau ca nu asa se procedeaza. Nu, in F1 asa trebuie sa se procedeze, sa se lupte pentru pozitii, nu sa fie gaini si sa se dea deoparte ca vine coechipierul.
    18 5
  • Rosberg este un penibil! Sa ne uitam si in sezoanele anterioare: o sa vedem cati piloti a scos acest imbecil de pe pista cu manevrele lui de frustrat. incapabil sa isi tina in frau nervii si imposibilitatea lui de a se concentra,lupta corect cu ceilalti piloti di F1!!!Hai sictir neamt obosit!!!
    7 9
  • mobius
    Consider ca Hamilton a gresit la fel ca si la Barcelona. Ce ar fi facut Mercedes daca la fel ca la Barcelona ar fi iesit ambii din cursa? Din nou spun ca relatia Mercedes- Pirelli este una buna si diferita de a celorlalti cu Pirelli (poate gresesc), pentru ca nimeni nu a mai mers atatea tururi cuun set de pneuri decat Hamilton atat la Barcelona cat si la Montreal. Pe de alta parte si eu cred ca sunt tensiuni la Mercedes pentru ca Toto nu mai zambeste larg ca pe vremuri si nici nu prea il mai vad impreuna cu Lauda la interviurile de la RTL. Parerea mea este ca Hamiltton, nu prea mai este agreat la Mercedes si pe cale de consecinta nici Lauda. In alta ordine de idei, Ferrari a facut progrese mari si doar strategia deficitara si aici ma refer la prima inrare la boxe a lor, i-a dat castig de cauza lui Hamilton (repet ma mir ca doar el a mers atatea tururi cu un set de pneuri). Nu il sustin pe Vettel dar, cu oprire la boxe in plus, daca nu ar fi fost gresala din ultimile tururi, i-ar fi pus mari probleme lui Hamilton. La constructori Mercedes nu are rivali, dar pentru titlul la piloti ar putea avea probleme. Pe fondul tensiunilor interne, Ferrari sau RBR ar putea sa le sufle titlul. Poate cine stie, in acest context, va creste putin spectacolul din F1. In final as remarca dupa cursele disputate pana acum ca: unu, McLaren inca nu are un monopost competitiv si doi prestatia lui Sainz.
    19 17
  • degeba va agitati ca tot ham este campionul
    12 13
  • sa va vad eu pe voi ferraristii care-l huliti pe ham ce faceti voi daca vine ham la ferrari si mai prinde un titlu.... am o presimtire cu privire la ce am spus
    9 12
  • Ca deobicei, foarte obiectiv mobius, despre asta este vorba!!
    16 3
  • @mobius
    Tu sigur urmaresti cursele? Nu de ala, dar comentaiile tale sunt complet pe langa.
    Cu ce a gresit Hamilton, de data asta, odata ce a tinut trasa ideala?
    PS: Lucru care Rosberg nu la facut in Spania...
    14 8
  • Ha,ha,ha...
    Nici Rosberg nu a avut un start bun,daca avea un start reusit,presupun ca trebuia sa plece din grila ca Vettel,si atunci Hamilton nu prea mai avea cum sa-l blocheze fara sa se loveasca.
    Legat de titlu la constructori,nu cred ca cineva se mai gandeste ca Mercedes il vor pierde,iar la piloti...tot unul dintre cei doi de la Mercedes il va castiga...cum am mai spus,cine dintre ceilanti poate castiga vre-o cursa in conditii normale,cand cu monopostul Mercedes,si asa foarte rapid,se poate termina orice cursa cu o oprire mai putin decat "concurenta" ?!
    9 3
  • parerea mea
    Care va sa zica, asa este la curse: daca ratezi startul, este normal ca apoi -sub lozinca"noi nu plecam de aici"-sa te preocupi de a-l da afara si pe contracandidatul tau.
    Nu spune nimeni sa te dai la o parte, dar nici sa-l dai afara pe coleg pentru ca a plecat mai bine la start si are mai multe puncte decat tine.
    Aici nu este vorba ca Ham si-a aparat locul, ci ca l-a dat afara pe Rosberg ca acesta sa nu-I ia locul. Ceea ce este altceva.
    Am sa si argumentez, de aceea va invit sa revedeti startul:
    https://www.formula1.com/content/fom-website/en/video/2016/6/Race_highlights_-_Canada_2016.html

    Ham a plecat foarte incet, Rosberg un pic mai bine si pana la prima turnanta era deja in pic in fata, dar pe exterior. Aveau loc amandoi in prima turnanta, dar stiind ca urmeaza succesiune stanga-dreapta, Ham si-a dat seama ca la finalul S ului Rosberg va fi pe interior si astfel va reusi sa-i ia fata, ca atare singura solutie era sa-l scoata pe Ros in prima curba.
    Se vede cum chiar inainte de curba, desi Ham inca era pe trasa ideala, a tras dreapta pentru a-l forta pe Ros sa iasa si mai in exterior, apoi, desi trasa ideala era pe langa marginea din stanga (sau chiar peste ea), Hamilton a luat curba foarte larg pentru a fi sigur ca-l arunca pe Rosberg in afara traseului.
    Unii o sa spuna ca nu aia era trasa ideala sau ca nu aveau loc amandoi in acea prima curba. Ii invit sa se uite la Vet si la cei din spate, ca sa constate care era trasa ideala precum si faptul ca puteau intra cel putin 2 in acelasi timp, fara probleme.
    Va puteti pune intrebarea: de ce Ham a tras dreapta inainte de curba daca nu pentru a o "taia"? Vetel, care era mai in stanga si a intra lipit de partea stanga a curbei, iar Hamilton, care putea sa faca la fel, s-a dus la 1m mai in dreapta, fix cand era si Rosberg acolo.
    10 12
  • Place sau nu , Hamilton e singurul care promoveaza F1 prin tot ce face pe pista sau nu... sa vedem insa cat il vor mai tine motoarele ramase...
    5 6
  • @parerea mea, ai o prare extrem de puerila si fara niciun temei regulamentar, uiti cel mai important lucu, piloturl are voie sa faca o manevra defensiva inainte de orice curba, a tras dreapta un pic ca sa Rosberg sa se replieze dar el batman, vroia sa treaca pe acolo cu tot dinadinsul si nu a cedat, a iesit ca berbeleacul in iarba.
    10 9
  • @parerea mea... ca fan al lui Rosberg, in general, in cadrul echipei Mercedes iti spun ca nu ai dreptate. Hamilton a tinut trasa optima in virajul ala. S-a aparat si cu asta basta.

    @Kyro, in spania Rosberg s-a aparat cu o singura manevra la iesirea din viraj asa cum este stipulat in regulament. Cititi raportul de incident al comisarilor de cursa si veti vedea ca tot ce a facut Robserg a fost in litera regulamentului. Nu va mai opariti ca a fost marsav. Hamilton trebuia sa ia piciorul din gaz si sa incerce din nou pe stanga, oricum Rosberg nu reusesise sa puna la punct motorul atat de rapid, oricum era lent si oricum putea fi depasit.

    Ah, ca putea sa faca asta ca echipa sa aibe punctaj maxim in Spania, la fel se poate spune si de manevra lui Hamilton din Canada. Haideti sa nu ne mai oparim.

    Asa se intampla cand ai 2 piloti cu drepturi egale si care sunt in lupta directa pentru titlu. Toti se vor bate pentru fiecare cm de asfalt si se vor apara mai agresiv.

    In Canada a gresit Rosberg. Punct.
    7 2
  • jul1974
    Nu ca as fii fan Mercedes dar daca se tine cont de regulament prin el parca sa spune ceva de o singura MANEVRA DE APARARE DAR CU CONDITIA SA LASI LOC DE O MASINA CA SA POATA TRECE ACEST LUCRU NU PREA SA INTAMPLAT IN CANADA EFECTIV HAM LA IMPINS CU FARASU in afrara circuitului pe rosberg pe cand se aflau relativ unul langa celalalt, pe cand in spania rosberg era deja cu mult in fata lui ham can doar i-a inchis trasa ideala, sa nu mai vb de kimi cu vetel cand toata lumea il blama pe vettel ca a intrat in kimi, eu pur si simplu nu pot intelege de ce nu exista constanta in ideile aruncate pe aici prin postuti, pot constata insa ca aprecierile sunt in functie de protagonisti iar aprecierile nu au substanta pur si simplu as putea spune ca sun chiar fantasmagorice
    in rest cele bune
    5 5
  • bernie
    @mobius..La ce curse te uiti tu??Cate tururi a facut Hamilton la Barcelona??ZERO omule...E vorba de Monaco nu de Barcelona...@JugaruGabi...sunt de acord cu tine...Rosberg manevra corecta la Barcelona,iar Hamilton a fortat deci nu a fost vina lui Rosberg...Hamilton manevra corecta la Montreal, Rosberg a fortat ,deci a procedat gresit...Punct si sa asteptam urmatoarele curse...
    3 3
  • serban
    @io Oricine a fost hulit înainte de a veni la Ferrari, oricine a fost idol cât a stat la Ferrari, oricine a fost înjurat după ce a plecat de la Ferrari ! De ce ? Pentru că nici o echipă din F1 nu a născut și nu naște atâtea pasiuni precum Ferrari ! Atunci de ce ar fi altfel pentru Hamilton ?
    6 2
  • Off Topic..Ricciardo a semnat un nou contract cu RBR pentru 2 ani..
    1 1
  • parerea ta
    Bine ca nu esti naibii politist, nu ai nici o treaba cu sportul motorizat! Dupa mintea ta, pilotii ar trebui sa treaca linia de finish exact in ordinea din care au plecat din grila.
    2 2
  • @jugaru
    Este o mare diferenta intre ce a facut Hamilton in canada si ce a facut rosberg in spania! Nu stiu ce mai putea face britanicul ca era deja in gas maxim cand rosberg l-a blocat si incepuse un atac ultra agresiv dupa cum s-a si vazut! Daca tu crezi ca mai putea frana ba mai mult sa mai si incerce o depasire pe stanga esti pur si simplu fantasmagoric. Eu nu spun ca vina nu apartine britanicul dar cand vezi ledul rosu aprins pe masina din fata, stii doar un lucru: ESTE MAI LENTA! Si rosberg nu a facut decat ceea ce stie sa faca, sa elimine concurenta prin orice mijloace! Acelasi lucru i-l putea face si hamilton la intrarea in primul viraj, fran mai tarziu sau nu frana si il scotea pe neamt in decor! Vrei nu vrei Hamiltonii este net suoerior ca pilot si merita din nou titlul ...sa poerzi titlu cu 4 victorii in primele 4 curse inseamna sa fii cu adrvarat prost.
    6 0
  • @@jugaru, mai urmareste o data faza din Spania si ai sa vezi ca momentul in care Rosberg incepe sa stranga la Hamilton mai era spatiu sa IA piciorul din gaz. Eu exact asta am spus, ca Hamilton putea ciupi frana si sa ia o secunda piciorul din gaz pentru a putea trage stanga si sa iasa din siajul lui Rosberg. El a fortat tot pe partea aia.

    Rosberg era lent, putea fi depasit din jocul dreapta-stanga.

    Daca tot ne vaitam ca Hamiltonul a fost eliminat de Rosberg, de ce comisarii de cursa nu au dictat penalizari impotriva lui Rosberg in Monaco? Daca tot ne vaitam ca Hamilton este nevinovat in toata povestea asta de ce tocmai Lauda, care ii face lobby mereu si l-a urcat pe piedestal de a ajuns la Mercedes in detrimentul lui Schumacher, a spus clar ca manevra favoritului sau a fost proasta?

    Eu inteleg ca noi comentam acum ca la politica si meciurile de fotbal, dar cand niste oameni care au participat in sport si care sunt activi in Formula 1 spun ca manevra lui Hamilton nu a fost corecta (doar fanii lui de la SkySports, care sunt profesionisti cu blazon britanic spun ca Rosberg e de vina) cred ca se stie mai bine cum trebuia procedat acolo.

    Dar daca tot vorbim ca sa ne aflam in treaba, daca Rosberg a fost de vina in Spania, in Canada a fost de vina Hamilton. Pe tema asta nu mai are rost sa discutam.

    Rosberg a gresit in Canada si nu are ce sa ii reproseze lui Hamilton.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru