Noile culori ale Renault ar putea încălca legile anti-tutun din Canada

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 18.01.2011
Culorile negru şi auriu utilizate de Renault pe monopostul din acest an ar putea încălca noua legislaţie anti-tutun din Canada, gazda unei curse de F1 în luna iunie.

Renault a prezentat săptămâna trecută culorile negru şi auriu cu care va concura în sezonul 2011 al Formulei 1 după ce constructorul Lotus a achiziţionat acţiuni în cadrul echipei.

Noua paletă de culori a fost aleasă ca tribut la monoposturile cu care Lotus concura în anii '70 şi '80, atunci când echipa era sponsorizată de producătorul de tutun Imperial Tobacco prin intermediul brandului John Player Special.

Culorile negru şi auriu ar putea însă reprezenta o problemă pentru echipă la Marele Premiu al Canadei din cauza noilor restricţii impuse de această tară în privinţa publicitii la tutun, întrucât autorităţile ar putea considera că forma în care au fost implementate noile culori seamănă cu cea a unui pachet de ţigări. "Inspectorii tutunului ar trebui să analizeze cu atenţie pentru a determina dacă are loc o încălcare a legislaţiei anti-tutun", a declarat un purtător de cuvânt a Ministerului Sănătăţii din Canada.

La rândul său, un purtător de cuvânt al Imperial Tobacco şi-a exprimat îngrijorarea că Renault riscă să încalce legea anti-tutun din Canada dacă va concura cu aceasta paletă de culori la Montreal.

"Este categoric împotriva legii să prezinţi ceva asemănător unui pachet de ţigări. Dacă aş fi în locul lor aş fi îngrijorat. Mă întreb dacă ei cunosc legislaţia din Canada", a precizat purtătorul de cuvânt.

La prezentarea noilor culori, oficialii echipei Renault au dat asigurări că paleta de culori nu încalcă legislaţia anti-tutun.

Via | GMM

Comentarii (2)

  • Penibil!
    Asta mai lipseste in F1 ca echipele sa isi coloreze masinile in functie de la legislatia fiecarei tari organizatoare a unui mare premiu :))
    8 3
  • ASTA E CULMEA:...
    ...CULMILOR!!!
    DOAMNE la ce grad de absurditate s-a ajuns.......!!!!!!!!!!!!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru