Noul Ferrari F60 incalca regulamentul tehnic?

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 19.01.2009
Publicatia germana Auto Motor und Spor sustine ca sistemul de evacuare al noului monopost Ferrari F60 incalca regulamentul tehnic pentru sezonul 2009.

Decizia Scuderiei Ferrari de a renunta la testele de la Algarve din aceasta saptamna ar putea avea cu totul alte cauze decat vremea nefavorabila.

Potrivit informatiilor furnizate de publicatia germana Auto Motor und Sport, mai multe echipe din Formula 1 au observat ca sistemul de evacuare al noului monopost F60 are o constructie care contravine regulamentului tehnic pentru sezonul 2009!

Oficialii echipelor au putut constata aceste nereguli intrucat, conform noului regulament, toate "apendicele" montate pe monopost pentru imbunatirrea aerodinamicii au fost eliminate.

Mai mult decat atat, Auto Motor und Sport sustine ca noul F60 a avut si cateva probleme la aripa fata in timpul primelor teste de pe circuitul de casa de la Mugello.

Sursa citata mentioneaza ca celelalte echipe care si-au prezentat deja monoposturile pentru 2009, Renault, Williams, McLaren si Toyota, sunt "in regula" din acest punct de vedere.

 

Comentarii (7)

  • firicel zice...
    Se stie clar ca masina de prezentare nare mare legatura cu cea de curse
    0 0
  • drept sa spun...
    ...mi s-a parut mie cam ciudat ca doar la ei se vad tevile de esapament iesite din carena da' nu stiam ca asta nu-i in regul. Mi-am amintit doar cum falfaia una din ele la Hungaroring (daca bine-mi amintesc), anul trecut. Anu asta poate le-au sudat mai bine, da uite ca nu-i "in litera regulamentului"... Om vedea!
    0 0
  • bla-bla-bla de 2 centi
    publicatia germana si ceilalti care nu au ocupatie pot sa spuna ce ii taie capul (dupa cum am spus si eu) insa atita timp cit nu a fost prezent monopostul pe pista in cursa pot sa delireze la greu si sa creeze si scenarii amuzante de genul: daca nu au venit la teste: AHAAAAAAAAA! din cauza asta nu au venit LOL! si lolicei si lolicuti si LOL mare! Pina in Australia monopostul poate avea (teoretic) si vaze cu flori daca asa simt nevoia cei de la Maranello :P Cit despre ce spune marianescu mai sus - e foarte amuzant. Pacat ca abia in regulamentul 2009 se face referire la interzicerea "apendicilor", asa ca hai sa vedem intii cu ce se prezinta fiecare in cursa si dupa aia incepem sa scoatem artileria ...
    0 0
  • michelle...
    ...eu nu-mi propusesem sa fiu amuzant. Spuneam si eu ce cred (ca-i o tzara libera)... da' daca devin amuzant, pe mine nu ma deranjeaza! Altfel... total de acord cu tine: sa mai avem putintica rabdare pana la prima cursa, clar ca vor mai interveni schimbari! Eu unul abia astept! :o)
    0 0
  • marianescu
    sorry, da' nu esti amuzant si nici n-am zis asta :( . e amuzant ce repede ai sarit la atac (si cred ca imi imaginez si cu cita placere: P), si ceea ce ai zis, facind referire la anul trecut si aducind acuze "putin" nefondate, cind stiai ca e vorba de regulamentul anului acesta (lolicei - ce nu ne-am mai certat demult pe site si parca lipsea ceva :P)
    Serios acum, astept cu foarte multa nerabdare prima cursa din sezon, poate mai mult decit in oricare an precedent (nu numai pentru "iuresul" de pe site, ci si pentru ca sunt atit de multe schimbari in F1 si atit de mari asteptarile incit nu mai am rabdare). Si, culmea, anul acesta, prin grija domnului Murphy sezonul competitional trebuie sa inceapa si mai tirziu putin ...Ah, era sa uit: evident ca un alt motiv pentru care abia astept sa inceapa sezonul (si cel mai important) este ca, anul acesta, spre disperarea unora numele campionului mondial va fi Kimi Matias Raikkonen =)) =)) =))
    0 0
  • total off-topic!
    dar daca de atita timp nu se mai rezolva problema forumului, ata ete, trebuie sa scriu aici! Astazi este ziua de nastere a lui Jenson Button si as vrea sa ii urez : Happy Birthday, Jenson! Many, many happy returns of the day !
    0 0
  • :o))
    eu nu ma cert cu nimeni! :op Si nici nu atac, poate doar asa "suna" ptr unii... Da e fain si asa, ne mai tine ocupati pana incep cursele! ;o)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru