Noul monopost Ferrari a ratat primul crash-test

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 12.01.2012
Noul monopost Ferrari pentru sezonul 2012 nu a trecut primul crash-test impus de FIA, iar Stefano Domenicali a dat asigurări că acesta va fi foarte diferit.

Publicaţia finlandeză Turun Sanomat susţine că noul monopost Ferrari pentru sezonul 2012, care a primit numele de cod 663, nu a reuşit să treacă primul crash-test impus de FIA.

Pentru a remedia această problemă, Ferrari a decis să adauge câteva strate de fibră de carbon şi să realizeze un nou test de siguranţă în cursul acestei săptămâni. Spre deosebire de anii trecuţi, un monopost trebuie să treacă obligatoriu de testele de siguranţă pentru a putea participa la sesiunile de teste din iarnă, motiv pentru care Ferrari nu are niciun motiv să amâne îmbunatăţirea securităţii acestuia.

Referindu-se la noul monopost, şeful Stefano Domenicali a reiterat declaraţiile anterioare potrivit cărora acesta va fi foarte diferit din punct de vedere vizual comparativ cu cel de anul trecut.

"Cu siguranţă este diferit. Nu este atât de frumos, pentru că forma definită de regulamentul tehnic nu îţi oferă prea mult spaţiu de manevră, dar speranţa noastră este că este rapid şi asta este tot ce contează", a precizat el.

După ce a terminat doar pe locul trei în clasamentul constructorilor, Ferrari speră ca în 2012 să reuşească să învingă Red Bull Racing şi McLaren, însă Domenicali susţine că misiunea este ingreunată de faptul că rivalii nu trebuie să-şi dezvolte singuri motoarele.

Situaţia este complicată de faptul că Ferrari a început deja dezvoltarea motoarelor V6 de 1.6 litri care vor fi utilizate în Formula 1 începând din 2014.

"Este mai uşor pentru echipele care doar plătesc pentru motoarele pe care le utilizează. (Motorul pentru 2014) necesită foarte mulţi bani pentru a adapta structurile şi facilităţile de teste pentru noul motor şi, în acelaşi timp, avem şi programul V8. Va fi un an dificil şi luăm în serios acceasta problema", a mai precizat el.

Via | GMM

Comentarii (2)

  • crash-tests
    La aceasta ora are efectuat un al doilea test pe care l-a trecut.
    10 2
  • Sebatian
    Strate ???
    "Pentru a remedia această problemă, Ferrari a decis să adauge câteva strate de fibră de carbon şi să realizeze un nou test de siguranţă în cursul acestei săptămâni. "
    strate ???
    poate straturi
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru