O nouă etapă fără puncte în GP3 pentru Robert Vişoiu

de Daniel Popescu
Luni, 08.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Vişoiu a ocupat locurile 11 şi 23 în cele două curse de GP3 de la Nurburgring.

Esential 13 este pozitia ocupata de Visoiu in clasamentul general
Robert Vişoiu a participat la sfârşitul săptămânii trecute la etapa de GP3 programată pe circuitul de la Nurburgring, care a găzduit şi Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei.

Piteşteanul în vârstă de 17 ani a obţinut locul 11 în calificările de sâmbătă, însă nu a forţat pe parcursul cursei şi şi-a conservat poziţia, terminând pe acelaşi loc. De altfel, rivalii săi au avut strategii asemănătoare din cauza noilor pneuri introduse de Pirelli, caracterizate printr-o uzură foarte ridicată.

"Echipa a lucrat pentru a obţine o aderenţă mai bună pe puntea faţă. Mecanicii s-au concentrat pe distribuţia maselor şi vor să facă pneurile să lucreze. Din păcate, noile pneuri Pirelli se uzează fără a intra în temperatura optimă de lucru", a declarat el.

Conform regulamentului, românul a plecat în cursa de duminică de pe locul 11, însă a anticipat startul şi a rămas blocat pe grilă, terminând cursa doar pe locul 23.

Fără să mai simtă presiunea, el a intrat la boxe şi a efectuat un stint rapid în a doua parte a cursei, fiind mulţumit de experienţa câştigată în Germania.

"Am rămas blocat pe grilă şi asta pentru că nu am fost mulţumit de setarea ambreiajului. După ce am pus gume noi ceva s-a schimbat. Am forţat pentru a-mi demonstra că puteam face mult mai mult aici. După această primă apariţie pe circuitul de la Nurburgring pot spune că sunt mulţumit de munca pe care am depus-o împreună cu echipa, dar din păcate nu am reuşit să punctez", a adăugat el.

Întrucât nu a obţinut niciun punct în cadrul etapei, Vişoiu rămâne cu 21 de puncte şi a coborât pe locul 13 în clasamentul general. Următoarea etapă de GP3 va avea loc pe circuitul de la Hungaroring în perioada 26-28 iulie.

Via PMRacing

Comentarii (2)

  • cucurbeu
    ce-i tot dati cu visoiu asta care habar n-are de pilotaj?
    7 5
  • Visoiu in sus, Visoiu in jos si uite asa romanul asta la cat e de mentionat in articolele de sport se simte deja campion si nu-i mai arde de progres.
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru