Obiectivul lui Alonso în Singapore: să termine cursa

de Daniel Popescu
Duminica, 23.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso susţine că singurul obiectiv pe care şi l-a propus în Singapore este să termine cursa, întrucât Ferrari nu poate lupta pentru victorie.

Este o cursă pe care trebuie să o terminăm. Dacă cineva este mai rapid decât noi îl vom felicita.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Fernando Alonso va pleca de pe poziţia a cincea a grilei de start în Marele Premiu al statului Singapore, după ce nu a fost capabil să ameninţe pole position-ul obţinut de Lewis Hamilton, principalul său rival în lupta pentru titlul mondial. Spaniolul a admis că circuitul Marina Bay are o configuraţie care nu se potriveşte caracteristicilor monopostului F2012.

"Cred că ne-am chinuit tot weekendul. Nu am fost suficient de rapizi în antrenamente şi nu am fost suficient de rapizi în calificări. Am fost la 1.5 secunde de pole position, aşa că a fost imposibil să luptăm", a declarat el pentru postul britanic de televiziune SkySports.

În acest context, Alonso afirmă că nu are nicio şansă la victorie şi spune că singurul obiectiv pentru cursa de duminică este să ajungă la linia de sosire.

"Va fi o cursă dificilă pentru cutia de viteze, pneuri frâne, suspensii şi concentrare.

Temperaturile din cockpit sunt extreme, chiar mai rău din cauza căştii, aşa că nu este uşor să respiri. Pe măsură ce obosim temperatura corpului va ajunge la 41 de grade, iar reflexele şi reacţiile vor deveni mai lente. Aşa că este o cursă pe care trebuie să o terminăm. Dacă cineva este mai rapid decât noi îl vom felicita", a mai precizat el.

Alonso are de aparat 37 de puncte în clasamentul general în faţa lui Hamilton.

Via SkySports

Comentarii (4)

  • mobius
    Modest si rational ca intotdeauna, in ciuda unor altfel de pareri. Eu sunt convins ca daca trece de start va obtine cu mult mai mult. Mult succes Alonso. Cu tot respectul, as fce o mentiune si anume, aceea ca nu el nu a fost capabil, ci ca masina nu l-a ajutat, a se vedea unde este Massa.
    9 3
  • GrosJan
    imbatraneste. Greu sa respire, etc. O performanta sa termine cursa... Nici batranel Schumacher nu vorbeste asa
    2 8
  • Sau se poate intampla ca in 2008, unde a castigat? Foarte cinstit acest pilot, chiar profesionist.
    3 1
  • GrosJan
    nee. Massa are oroare de accidente.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru