OFICIAL: Alonso va concura pentru Ferrari din 2010!

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 30.09.2009
Fernando Alonso a semnat un contract pe 3 ani cu Scuderia Ferrari si va fi coechipier cu Felipe Massa in sezonul 2010.

La capatul a peste 9 luni de speculatii intense, Scuderia Ferrari a oficializat in cele din urma intelegerea cu Fernando Alonso, anuntand ca dublul campion mondial a semnat un contract pe 3 sezoane cu echipa italiana cu incepere din sezonul 2010.

Spaniolul va face pereche cu Felipe Massa, in timp ce Ferrari a ajuns la o intelegere amiabila cu Kimi Raikkonen pentru ca finlandezul sa renunte la ultimul sau an de contract. Alonso se desparte astfel de Renault dupa un al doilea "descalecat" de numai doi ani, dupa ce in 2005 si 2006 a castigat doua titluri mondiale impreuna cu constructorul francez.

Alonso devine cel de-al doilea pilot spaniol din intreaga istorie a Scuderiei Ferrari, primul fiind Alfonso De Portago care a concurat pentru Calutul Cabrat in sezoanele 1956 si 1957.

Stefano Domenicali, seful Scuderiei Ferrari, este incantat ca un dublu campion mondial va concura pentru Calutul Cabrat, insa a tinut sa ii multumeasca lui Raikkonen pentru titlul cucerit in sezonul 2007.

"Suntem mandri sa primim in echipa noastra un alt pilot invingator care si-a demonstrat talentul incredibil prin castigarea a doua titluri mondiale pana in acest moment", a precizat Domenicali.

"Bineinteles, dorim sa ii multumim lui Raikkonen pentru tot ce a facut pe parcursul timpului petrecut la Ferrari: in primul sau an la echipa a castigat titlul mondial, marcandu-si astfel contributia la istoria Ferrari.

De asemenea, a jucat un rol vital in castigarea titlurilor mondiale din 2007 si 2008. Chiar si intr-un sezon dificil ca acesta a demonstrat ca este un mare talent cu mai multe rezultate bune, inclusiv o victorie grozava la Spa. Suntem siguri ca putem impartasi alte momente bune impreuna in ultimele trei curse ale sezonului".

La randul sau, Raikkonen sustine ca Ferrari a fost o adevarata familie si admite ca regreta despartirea de echipa Calutului Cabrat.

"De comun acord, am convenit sa incheiem contractul care ma lega de Ferrari pana la finalul sezonului 2010 cu un an mai devreme. Sunt foarte trist sa parasesc o echipa in care am petrecut trei ani fantstici, pe parcursul carora am castigat multe curse. Impreuna, am castigat 50% din titlurile mondiale in aceasta perioada si am obtinut titlul pilotilor in 2007, care a reprezentat obiectivul meu de la inceputul carierei. Intotdeauna m-am simtit ca acasa cu toata lumea de aici si voi avea multe amintiri placute", a precizat finlandezul.

Odata cu oficializarea despartirii dintre Ferrari si Raikkonen, se anticipeaza ca pilotul finlandez va reveni la McLaren Mercedes incepand din sezonul urmator, urmand sa-l inlocuiasca pe Heikki Kovalainen si sa devina coechipierului actualului campion mondial Lewis Hamilton.

De asemenea, oficializarea transferului va coduce la o avalansa de mutari in Formula 1, cel mai probabil inlocuitor al lui Alonso la Renault fiind polonezul Robert Kubica, in prezent la BMW-Sauber.

De asemenea, Ferrari a confirmat din nou ca Giancarlo Fisichella va fi pilotul de rezerva al Scuderei in sezonul 2010.

Via | Ferrari

Comentarii (67)

  • Sa plece Kovaaaaa
    Sper ca aceasta miscare sa aiba efect si asupra celui de-al doilea pilot Mclaren, sa scapam pdata de Kovaaaaaa. Il detesttttttt, il urasccccccc pe Kovaaaaa :))) vreau un pilot care sa aduca puncte pentru ca Mclaren sa lupte si la constructori. Orice varianta este mai buna decat Kovaaaa. Sa vina Kimi sau Rosberg oricare numai sa plece odata Kova.
    0 0
  • guawar
    super beton!!
    Am scapat de FINLANDEZ
    0 0
  • @Alonso
    Welcome Mr Alonso , hope we win plenty of trophies together , pe bune :D , cea mai mare miscare dupa mutarea lui Schumacher la Ferrari!
    0 0
  • guawar
    sigur ca da.ati scapat de "finlandez" lasa ca vedeti voi circ adevarat anul viitor.Keep flying Kimi!
    0 0
  • Mclaren_Mircea_1984
    esti un tip foarte consecvent :) iti recomand sa citesti primul comentariu de la link-ul: http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/24058/raikkonen-nu-exclude-plecarea-de-la-ferrari.html
    0 0
  • guawar
    si el de voi ! Fapt pentru care il felicit. Ba mai mult, v-a luat si banii si nu pleaca cu mina goala =))
    0 0
  • michelle_b
    exact :)) asa ca titlul lui Kimi de anul viitor luat cu McLaren sau cu ce echipa vrea el,va fii SPONSORED BY FERRARI =))=)) iar ferrari si toti voi astia care spuneti ca "v-ati scapat de el" o sa va zgariati pe ochii de furie :))
    0 0
  • O sa vedeti voi formidabila miscare :)))
    Nu neaga nimeni ca nu are valoare Alonso, dar uitati de firea sa conflictuala si de caracterul sau egoist. Pe Ronn l-a santajat in septembrie 2007 inainte de Monza ca daca nu il impune pe el pilot nr1 (asa pe fata fara nici o jena) atunci da pe mana lui Mosley mailurile incriminatorii cu De La Rosa si Coulghan. O asemenea atitudine atat de transanta si de agresiva in acelasi timp, fara nici o urma de respect nici macar Schumacher nu cred ca ar fi avut tupeul sa ii spuna in mod direct fata in fata lui Todt. Stiu ca nu veti recunoaste asta, dar sunt convins ca faptele si derularea campionatului vor adeveri vorbele mele. Sa vedeti cum se va ciondani la anul cu Massa si cu Domenicalli si ce scantei vor fi la Ferrari din cauza lui Alonso. Va fi un adevarat centru de infectie in cadrul echipei, care ori se va termina cu tragerea lui Massa pe linie moarta si va fi stapan absolut la Ferrari, fie echipa in totalitate se va ralia intr-o atitudine fatisa contra lui Alonso, care in final va duce la indepartarea lui de la echipa, daca nu in 2010, atunci cu siguranta in 2011. Sunt atat de convins de caracterul lui Alonso ca sunt gata sa va dau in scris ca va provoca tensiuni mari la Ferrari. La fel de entuziasmat eram si eu in 2006 cand am auzit ca vine la Mclaren din 2007. Dar pe finalul anului 2007, dupa episodul santajului, imi doream sa scape Mclaren cu orice pret de el. Preferam sa castige titlul Raikkonen sau Massa daca Lewis rateaza, numai sa nu iasa campion mondial acest om de nimic care a fost Alonso. NeoGalaxy abtine-te te rog, pentru ca eu nu ti-am raspuns la acel comentariu unde iara spuneai ca instig la ura si fanatism, unde de fapt era mai mult o gluma cu Alexandra1710 sa o tachinez un pic cum ca Lewis il va domina pe Kimi la Mclaren. Eu nu ma cert cu tine, poti filosofa cat vrei despre exclusivismul fanilor Formulei 1 si despre cat de primitiv sunt eu. Eu tot sper ca vom fi si prieteni :). Revenind la Alonso ma bucur enorm ca Ferrari a luat la bord un adevarat cal troian :))) si astept show-urile cu Alonso si Massa/Domenicalli :))
    0 0
  • Kimi ...
    are fanii lui care tin cu el si cind e campion mondial si cind e ultimul pe grila. Si au sa ramina fanii lui, indiferent la ce echipa va merge sau daca se va retrage. Daca va fi in formula 1 sau in raliuri sau la patinaj viteza :P. Si-a cistigat respectul fanilor si a stiut sa il pastreze. Go Kimi, the future is yours and it's bright :)
    0 0
  • ..
    da...cum ziceam si intr-un post anterior,vom fii mereu alaturi de Kimi oriunde va fii.poate sa fie la cea mai slaba echipa ca noi vom ramane cu el.si ma rog..in ciuda comentariilor idioate cum ca ar fii betiv sau alte chestii de gen
    0 0
  • @michelle_b
    Mi-am dat seama intre timp ca oricat de cuminte si de servil ar fi Kova ca locotenent, pe termen scurt pentru Lewis este intr-adevar bine. Are asigurata linistea si statutul de numar 1 indiscutabil. Dar pe termen lung pentru Mclaren este o strategie absolut falimentara. Niciodata cu Kova in echipa, Mclaren nu are nici o sansa la constructori. Este jenant de moale si de slab, si cu timpul Lewis chiar s-ar putea plafona, avand un coechipier atat de slab. Oricat de comod ar fi pentru Lewis sa aiba un pilot slab dar care sa fie ascultator, trebuie sa pun in fata faptul ca eu sustin echipa Mclaren, iar pentru Mclaren ca echipa sa aiba o mana moarta precum Kova este aproape dezastruos. Si banii care vin din acele pucnte si palmaresul foarte slab la constructori (doar 8 titluri daca nu ma insel) comparativ cu Ferrari... Ma bucur de titlurile lui Leiws la piloti, dar niciodata Kova nu va utea ajuta Mclaren sa egaleze si sa bata Ferrari la constructori. Eu sunt un om de constructie sentimentala, il sustin puternic pe Lewis, dar la rece judecand nu trebuie sa uit, ca daca nu ar fi la Mclaren, atunci in secunda doi mi l-as scoate de la inima pe Lewis. Trebuie sa primeze interesul lui Mclaren chiar si asupra lui Lewis oricat de mult mi-ar placea mie Lewis.
    0 0
  • @michelle_b
    se pare ca vom avea aceeasi favoriti in 2010 :)
    0 0
  • Felicitari Kimi, succes Fernando !
    Il felicit pe Kimi pentru ce a realizat la Ferrari, chiar daca la momentul venirii lui la Scuderia, luase locul lui Michael (idolul meu) si pot sa-i urez bun venit lui Fernando, pe care il iert de faptul ca a castigat impotriva lui Michael in 2 randuri titlul la piloti (desi - opinia mea - pe baza unor regulamente pro Renault din acei ani). Ramane totusi esentialul, care se transmite prin 3 cuvinte magice : Forza Scuderia Ferrari !
    0 0
  • Alexandra1710
    va fi hilar si, totodata, destul de penibil pentru ei, sa citim in cazul in care Kimster va merge la McLaren posturi in care cei care l-au facut in toate felurile o sa il aclame si o sa il laude.
    0 0
  • ei na...
    ...s-a terminat circul!!!!!!!!!Doamne ajuta!!!
    0 0
  • Lyvya
    nu stiu care sunt favoritii tai. La mine sunt mai multi. Prima si cea mai mare pasiune a mea e Formula 1. Generic. Cu bune si cu rele. Curse spectaculoase si Valencii [de anul trecut] in care majoritatea privitorilor adorm =)). Cu scandaluri si cu bucurii. In general, fara prea multa liniste. E doar "Marele Circ" nu ? Iar circ in liniste nu se poate :P. Apoi e, evident, Kimi :). Insa sunt si alti piloti pe care ii admir, desi nu in aceeasi masura. Si pe toti 20 ii respect. Aproape tot timpul =)) =)) =))
    0 0
  • Dani ...
    Ma intreb, daca tot l-ai depunctat pe Kimi nu era normal sa depunctezi si Renault oare ?
    0 0
  • @michelle_b
    Raikkonen avea contract pentru 2010, intelegerea fiind reziliata inainte de termen. Pe de alta parte, Alonso nu avea contrat cu Renault pentru 2010, deci nu era legat in niciun fel de francezi pentru anul viitor.
    0 0
  • Dani ...
    Yep, makes sense. Multumesc de raspuns.
    0 0
  • @Mclaren_Mircea_1984
    o sa vedem cat de fericit esti si anul viitor cand kiim il va surclasa in fiecare cursa pe idolul tau ham ham...va fi un duel pe cinste intre ei de unde iceman va iesi invingator de fiecare data
    1 0
  • @cobra
    Stai calm tot idolul meu va face legea. Ham Ham e prea talentat pentru Kimi. Nu neaga nimeni ca Kimi nu e mai bun decat Kovalainen si ca alaturi de el, Lewis va castiga titlu si la constructori pentru Mclaren. Dar in ce priveste disputa intre ei doi, Lewis il va domina si in calificari si in curse :> De fapt Lewis il va ham ham pe paine pe Kimi :>
    0 1
  • alonso
    in sfarsit e oficial, s-a terminat cu circul... sau circul abia incepe?
    0 0
  • ....
    siguuur.Lewis e batman.hai mai las-o naibii amice ;)
    0 0
  • @Alexandra1710 :)
    Bingo :) Lewis va fi Batman iar Kimi va fi Robin :) iar impreuna il vor rapune pe Joker cel rau (Alonso) :))
    0 0
  • ...........
    nu stiu ce sa zic.....sper ca Kimi sa vina la McLaren dar eu va asigur ca nu va fi un pilot nr 1 la McLaren.
    0 0
  • @Join
    McLaren au mai incercat asta("nu va fi un pilot nr 1" ) cu Alonso si Ham Ham , si n-a prea mers (din varii motive) Ce te face sa crezi ca in 2-3 ani s-a schimbat ceva?? In Ham Ham au bagat prea multi bani si nu cred ca sa o sa il lase pe Kimster sa le spulbere planurile. Se mai intampla sa mai uite un surub , sau vreun reglaj la motor. N-ar fi prima si nici ultima data. Un lucru e clar : Ham Ham nu va fi pilot decat la McLaren . Si-a inceput cariera acolo si acolo o va si termina. Orice coechipier va avea , acesta va fi considerat pilotul nr 2 (un fel de Kova mai talentat).
    0 0
  • NeoGalaxy
    @2010
    Se anunta un an interesant.
    0 0
  • Kimi
    Personal ma bucur de aceasta situatie.Era clar ptr toata lumea ca Raikkonen nu a fost sprijinit de echipa.Eu inca imi doresc sa mearga la Brawn.Acolo ar avea liniste si cele mai mari sanse la titlurile mondiale. La Mclaren nu va avea parte de sprijinul echipei ca inainte.Acum acolo este Lewis.In privinta lui Alonso spun doar atat spre oftica ferraristilor:Nu degeaba l-a refuzat Jean Todt cat timp a fost la Ferrari.Stia el mai multe despre Alonso.Asa ca de la anul vom avea circ pe paine la Ferrari.Si la fel va fi si la Mclaren daca Raikkonen va merge acolo.Iar circarul de serviciu la Mclaren va fi ham-ul.
    0 0
  • Dumnezeule!
    Kimi esti liber ca pasarea cerului!! Cum au spus si colegii si colegele mai sus, ma bucur enorm ca pleaca. Felicitari Kims si felicitari Ferrari (pt alegerea facuta). Daca au vrut competitivitate, acum cu siguranta o vor avea!!
    Go Kimi, go! Iti vom fi alaturi, no mather where you'll race :X
    0 0
  • @Dpp
    Ai pus foarte bine punctul pe "i". Sunt sanse foarte mari sa fie circ la Ferrari anul viitor datorita caracterului lui Alonso. Ai spus foarte bine ca Lewis nu va pilota decat la Mclaren. Asta imi doresc cel mai mult... Lewis sa piloteze pentru Mclaren pana la 40 de ani si sa castige in total 8 titluri mondiale sa il bata pe Schumacher.
    0 0
  • ctlnmihai
    Alonso va concura pentru Ferrari din 2010
    Sper ca Alonso sa castige titlul la Ferrari dupa 3 ani la fel ca si predecesorul sau Michael schumacher
    0 0
  • era si timpul
    Ferrari nu-l meritau pe Kimi...
    0 0
  • @Mclaren_Mircea_1984
    "Lewis sa piloteze pentru Mclaren pana la 40 de ani si sa castige in total 8 titluri mondiale sa il bata pe Schumacher." Mai are mult de mancat Ham Ham pana la Schumacher . MUUUUUUUUUUUULT de tot .

    Cat despre circ la Ferrari , sunt inca rezervat . In functie de situatia de la mijlocul sezonului , este posibila aparitia circului. Daca Massa e in fata , sunt sanse ca Alonso sa fac scandal(desi as spera sa inteleaga situatia) , iar daca e Alonso in fata , Massa o sa fie baiat de treaba , cum a fost si cu Kimi si o sa il ajute sa castige titlul. Asta este unul dintre motivele pentru care cred ca Ferrari l-au pastra pe Massa in detrimentul lui Kimi : Massa a demonstrat ca este team-player(2007) , in timp ce Kimi nu (2008) .

    McLaren or sa si-o ia urat de tot daca Mercedes va cumpara Brawn GP , McLaren fiind nevoiti in acest caz sa dea bani pe motoare , care , este posibil sa nu fie chiar cele care vor echipa monoposturile Brawn. Asta ar fi un dus rece pentru McLaren , si implicit pentru Ham Ham , poate se mai trezeste si el la realitate.

    PS: daca nu ti-ai dat seama , NU sunt fan Ham Ham.
    0 0
  • Asta e
    Sincer imi pare rau ptr plecarea lui Kimi de la Ferrari, dar din pacate, el e un pilot bun daca i se ofera o masina competitiva , dezavantajul pe care il are e comunicarea, asa cred eu, nu are acel har pe care il avea Schumi, Schumi comunica , explica si oferea solutii echipei despre comportamentul masinii avea un aport extraordinar in constructia monopostului Ferrari pe cand Kimi lasa de dorit la acest capitol.
    Dar ce ma intristeaza pe mine cel mai mult e ca Ferrari trebuia sa il pastreze pe Kimi si sa-i dea drumul lui Massa si nu invers.
    Si in ultimul rand felicitari lui Fernando sper sa fie mai bun decat Kimi si decat Massa
    0 0
  • Ferrari
    M-ai omorat cu calutul cabrat, parca ai fi Miki Alexandrescu...
    0 0
  • Firicel zice...
    Ce fierbere de neuronii!!!.....calmati-va frati si surori in F1......ca treaba e sim pla se fac mutari intre pilotii era timpul,ca Alonso sa ajunga la Ferrari, si kubika la Reanult si asa mai departe ,iata ca se pare ca mos Rubinho ramane in f1..ori Brawn sau poate Williams..Felicitari pt Alonso'asteptam victorii..noapte buna copiii!!!!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Formula 1
    "Cainele moare de drum lung si .............. .......... de grija altuia". Vedem in 2010 unde o sa fie circul. Pana atunci sa ne bucuram de ultimele 3 curse ale acestui sezon. Sa vedem cine o sa fie noul campion mondial, deh inca ma cred ca Barri are sanse :)
    0 0
  • Dpp :))
    Lasa ca sunt eu cel mai mare fan al lui Lewis. Cand ia Lewis pole sau castiga nu-mi mai trebe nici de mancare, sunt in al 9 cer. Nu mai am chef nici de iubita, nici de servici, nici de prieteni, nici de parinti nici de nimic, doar stau si ma uit incontinuu la videouri cu Lewis pe youtube sau pe alte situri si tot citesc pe toate tot ce gasesc. Dupa ce a luat pole sambata, si am vazut ca masina are 660 de kg ca ramane pe circuit mai mult decat Vettel si Rosberg, m-am dus la o prietena la nunta unde mam comportant ca un bezmetic asa eram de fericit, parca bausem inainte de-a merge. Anu trecut dupa ce a devenit campion in Brazilia nu am mai dormit deloc, am stat pana dimineata la 7 fara ceva si m-am dus la servici direct, si nu eram obosit deloc atata eram de entuziast si de plin de viata :))) Poate o sa zici ca-s nebun dar nici la bunicu meu la parastasu sau de 6 luni cand a fost cursa de la Valencia nu am stat, ca sa ajung pe ora 3 inapoi in fata televizorului :))
    0 0
  • ctlnmihai
    Mclaren_Mircea_1984
    Foarte rau ca ai plecat de la parastasul bunicului tau micea
    0 0
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Acum inteleg dece iti place atat de mult Lewis... Va potriviti :))
    0 0
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Apropo, sper ca nu esti gelos pe Nicole Scherzinger ...??
    0 0
  • marele circ
    Urmarindu-va, imi dau seama ca MARELE CIRC 2010 A INCEPUT DEJA.Sper ca anul viitor ,la sfirsit ,clasamentul sa aiba pe primele doua pozitii pe Kimi ,Alonso si Ham in ordinea pe care mi-o doresc.Numai de bine,si fiti mai buni.
    0 0
  • Ca la disco...........
    Ba ce tot vb aici.Faceti galagie de se aude pe afara in strada.Mai incet papagalilor.
    0 0
  • @Mclaren_Mircea_1984
    :| Mda . Daca eram in dubii , acuma sunt sigur...te-am incadrat la sectia "Fanatici". Trist , dar adevarat.
    0 0
  • @Challenger
    Ai ciripit si tu.
    0 0
  • @Dpp
    Cea mai mare pierdere de timp este F1.Uitati-va fratilor la footbal.
    0 0
  • @Mclaren_Mircea_1984
    trateaza-te baiete ca e grav!
    0 0
  • @Challenger
    Fotbalul . Un sport mediocru , nici pe jumatate la fel de interesant ca rugby sau basket , insa cu o cota de piata incredibila , datorata oamenilor care il practica in mase , ca deh , nu iti trebuie cine stie ce cunostiinte si abilitati. Fugi dupa o minge si cand o prinzi , dai cu piciorul in ea. Genial :)
    0 0
  • Formula 1 -----> Best auto show !!!!
    Long live Formula 1 !!!
    0 0
  • logic
    pai era de asteptat, cum vam zis mai de mult, el era cam greu sa intre atunci pt massa da era aproape sigur k sezonul viitor va fi la ferrari ;)
    0 0
  • Raikkonen
    Sincer tin cu Raikkonen la orice echipa s-ar aflat , cel putin de la televizor pare un tip super , dar cred ca la Mclaren nu il mai intereseaza titlul mondial si banii , sper sa ma insel . Nu stiu cat timp o sa reziste cu Hamilton in echipa pt ca Hamilton este un tip viclean . Alonso la Ferari sigur este o miscare buna , dar nedreapta pt Raikkonen pentru ca el totusi a facut ceva pentru aceasta echipa , chiar si cu Massa pe circuit si baza tot Raikkonen era ................ . Succes Raikkonen !
    0 0
  • Da Ferrari-Alonso!
    inca asa involburare,domnilor,doamnelor:))...bun venit lui Fernando la Ferrari,si cat mai multe titluri.Se va mai bate o data cu Hamilton si de data asta cu alte arme:)..daca inca nu stiti,Alonso nu vine cu mana "goala" la Ferrari.Mai aduce niste "prospaturi" cu el,cativa ingineri de la Red Bull,Renault si McLaren!Deocamdata ma voi abtine de la coment-urile feciorasului de mai sus,dar...atentie,vin peste tine,tov mircea!;)
    0 0
  • Mclaren_Mircea_1984
    si mai lasa-ma cu aburelile tale despre ce si cum face Alonso,vezi ca la tine-n ograda e bai mare,deja-i aprins "focu'":).Te las pe mana fanilor lui Kimi:))care,intre noi fie vorba,il va baga "morcoviorul" lui Hamilton adanc de tot:)
    0 0
  • Ptr admini
    Va propun sa organizati un sondaj in care sa votam fiecare pilotul si echipa favorita.Fiecare user sa poata vota o singura data.In felul asta ne vom da seama cu totii cum stau lucrurile pe acest site si de ce nu chiar in tara.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @miorel
    O sa te superi pe mine si pe altii, dar cui crez ca-i pasa cu tine tii tu, eu sau oricine altcineva? Orice pilot sau orice echipa ies, nu ii pasa nimanui oricum. Si apropo... nu vezi cati nebuni sunt pe aici?
    0 0
  • dosmnelor,domnisoarelor si domnilor.......
    Ma bucur ca nu sint singur si abia astept anul viitor.Cred ca va fi super spre deliciul nostru indiferent cu cine tinem.Constat ca aproape toti am cam abandonat acest an.Domnilor ne vom duela ptr.favoritii nostri,sper cu argumente ,nu cu jigniri.
    0 0
  • miorel
    chestia cu sondajul este excelenta.esti tare ma baiete.Cred ca se impune,dar fara FENTE !!! CUNOSC EU CITIVA TRISORI PRINTRE NOI.
    0 0
  • Mare prosti astia de la Ferrari
    Fratilor, prosti mai mari ca astia nu am mai vazut.
    Poate e talentat la pregatit masina dar ca om Alonso e nul!!!!!!
    Pe unde a trecut (McLaren, Renault) a facut prapad in cadrul echipelor. Se va intampla la fel si la Ferrari. Oricum multa bafta lui Kimmi pe mai departe ! Sper sa sese trezeasca si sa mai ia un titlu mondial!!!

    0 0
  • Alonso & Ferrari
    Cred ca , in sfirsit , s-a facut ce trebuia sa se faca de mult : Alonso la Ferrari . Aceasta mutare trebuia facuta din clipa in care Sumi a renuntat la F1 . Alonso este singurul care putea si acum , poate , sa-l inlocuiasca pe campion . De ce spun asta ?? Alonso este singurul pilot in fata caruia Sumi a pierdut de 2 ori cind era in glorie . Alonso l-a detronat pe Sumi , el l-a facut sa abandoneze F1 , al lui este locul "regelui "
    0 0
  • Gekko
    n-am nicio intentie sa-ti fiu "frate".Cat despre caracterul lui Alonso,fa bine si citeste declaratia celor de la Renault,sa vezi cat de mult il "detesta" eit.Tu,si inca vreo cativa pe-aici,faceti confuzii grave,facand afirmatii de oameni vexati,ca sa nu spun altfel.Din fericire pt Alonso nu conteaza ce crezi tu,conteaza ce cred cei care concureaza cu el pe circuit,cei care sunt parte integranta a F1.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Formula 1 si fanii
    Impresionant, cat de multe prostii pot spune oamenii, ai spune ca multi dintre ei nici nu gandesc ceea ce scriu aici. Personal nu pot sa spun decat ca nu-mi face placere sa ma fac parte dintr-o astfel de comunitate care nu face decat sa instige la ura, la jigniri si mai ales la improscarea cu rahat a celor care nu au aceleasi pareri ca ei. Spor la jignit si la injurat, ca de mai mult nu sunteti capabili. Va faceti de ras dar mai grav este ca-i faceti de ras si pe cei pe care spuneti ca-i respectati, iubiti si care va bucura la fiecare cursa. Saracii piloti, daca ar citi ce scrieti pe aici, inima lor s-ar umple de tristete.
    0 0
  • NeoGalaxy
    ,,Impresionant, cat de multe prostii pot spune oamenii, ai spune ca multi dintre ei nici nu gandesc ceea ce scriu aici. Personal nu pot sa spun decat ca nu-mi face placere sa ma fac parte dintr-o astfel de comunitate care nu face decat sa instige la ura, la jigniri si mai ales la improscarea cu rahat a celor care nu au aceleasi pareri ca ei. Spor la jignit si la injurat, ca de mai mult nu sunteti capabili. Va faceti de ras dar mai grav este ca-i faceti de ras si pe cei pe care spuneti ca-i respectati, iubiti si care va bucura la fiecare cursa. Saracii piloti, daca ar citi ce scrieti pe aici, inima lor s-ar umple de tristete''.Ma bucur ca in sfarsit ai ajuns si tu la concluzia asta.Deja e prea mult nu-i asa?Din pacate vom continua sa ne scaldam in mocirla asta ptr ca noua romanilor asa ne place.Suntem si noi campioni la ceva.Ba bascalie,caterinca jigniri,injuraturi etc,etc.La astea nici dracul nu ne poate intrece.Deja cred ca a devenit invidios pe noi.
    0 0
  • Go Kimi!
    Eu raman cu Kimi! Cred in el si sper sa demonstreze din nou ca merita aprecierea tuturor....M-as bucura sa il vad din nou pilotand o "sageata argintie"...
    0 0
  • Alonso la Ferrari?!
    Dc mi s-ar fi pus vreodata intrebarea ce anume m-ar putea determina sa-mi schimb echipa favorita (Ferrari),raspunsul ar fi fost cat se pate de scurt si succint: NIMIC...
    Insa nici in c m negre scenarii nu mi-am inchipui ca Alonso va ajunge sa piloteze un Ferrari si mai mult,asta in "detrimentul" lui Kimi care dupa plecarea lui Schumi am gasit ca e c m potivit in a-mi fi favorit.
    Nu contest calitatile de pilot a lui Alonso insa nu voi putea uita si "ierta" NICIODATA gesturile lui din sezonul 2005-2006 cand ii "inchidea gura" lui Schumi dupa cate o victorie meritata sau nu...
    Din acest motiv nu cred ca am sa-l pot sustine sau indragi vreodata pe Alonso,motiv pt care voi ramane "alaturi" de Kimi caruia ii doresc mult succes in negocierile cu McLaren si la cat mai multi ani in F1.
    Pacat...
    0 0
  • @michelle_b
    Kimi ... de michelle_b 30.09.2009, 17:49
    "are fanii lui care tin cu el si cind e campion mondial si cind e ultimul pe grila. Si au sa ramina fanii lui, indiferent la ce echipa va merge sau daca se va retrage. Daca va fi in formula 1 sau in raliuri sau la patinaj viteza :P. Si-a cistigat respectul fanilor si a stiut sa il pastreze. Go Kimi, the future is yours and it's bright :)" -> Asa e ai perfecta dreptate eu sunt fan Kimi din 2002 deci am trecut de la McLaren la Ferrari .... Kimi ramane cel mai bun pilot .
    0 0
  • Dar daca...
    Hmm... dar ce-ati spune daca Kimi ar veni la Brawn GP, alaturi de Rosberg, Button la McLaren, Barrichelo la Williams etc...? Cred ca ar fi interesant...
    0 0
  • ....Cyrus
    sa dea domnul sa fie asa.Ar fi campion mondial iar.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru