OFICIAL: Badoer părăseşte Ferrari după 13 ani

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 08.12.2010
Ferrari a confirmat că Luca Badoer va părăsi Scuderia după o perioadă de 13 ani în care a fost pilotul de teste şi de rezervă al echipei.

Ferrari a anunţat recent că francezul Jules Bianchi a fost numit pilot de teste al Scuderiei pentru sezonul 2011 al Formulei 1.

Întrucât Ferrari a avut anul trecut nu mai puţin de 3 piloţi de rezervă, presa internaţională a speculat că viitorul lui Luca Badoer, care a îndeplinit acest rol în ultimii 13 ani, este în pericol. Ferrari a confirmat în cele din urmă că italianul, care va împlini în curând 40 de ani, va părăsi Scuderia la finalul acestui an. Badoer va urca miercuri pentru ultima oară la volanul unui monopost de Formula 1, în cadrul unei demonstraţii cu monopostul F60 ce va fi găzduită de Salonul Auto de la Bologna.

"(Salonul Auto) va fi scena unei demonstraţii tradiţionale din partea Scuderiei Ferrari: pentru Luca Badoer, care va fi la volan, acesta va fi un rămas bun după o carieră incredibilă de 13 ani la Ferrari ca pilot de teste. Badoer va face câteva tururi la volanul unui F60, maşina cu care echipa de la Maranello a concurat în sezonul 2009 al Formulei 1", se precizează într-un comunicat de presă al Scuderiei Ferrari.

În cei 13 ani de carieră la Ferrari, Badoer a concurat în numai două Mari Premii pentru Ferrari, când l-a înlocuit pe Felipe Massa după accidentul suferit de brazilian în calificările pentru Marele Premiu al Ungariei din 2009.

În total, el a luat startul în 58 de Mari Premii, însă nu a câştigat niciun punct.

Via | Ferrari

Taguri: Badoer, Ferrari

Comentarii (1)

  • toreador023
    Luca Badoer
    pensie placuta...
    12 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru