OFICIAL: Boullier este noul sef al echipei Renault!

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 05.01.2010
Renault F1 a anuntat oficial ca francezul Eric Boullier a preluat functia de sef al echipei de la irlandezul Bob Bell.

Renault F1 Team a confirmat marti noua structura a departamentului tehnic dupa preluarea echipei de catre fondul de investitii Genii Capital, iar principala noutate este ca francezul Eric Boullier a preluat functia de sef de la Bob Bell.

Irlandezul a detinut acest rol cu titlu temporar dupa ce Flavio Briatore a parasit echipa in contextul scandalului Crashgate de anul trecut.

Boullier este un apropiat al lui Gerard Lopez, CEO-ul companiei Genii Capital, fiind implicat anterior in diverse functii in competitia GP2, iar zvonurile despre nominalizarea lui Boullier circulau deja de la finalul anului trecut.

"Sunt mandru sa ma alatur echipei Renault F1 Team ca sef de echipa. Renault este unul dintre cele mai faimoase si de succes nume din sporturile cu motor si astept cu nerabdare sa conduc echipa in sezonul urmator. In trecut, Renault a demonstrat ca este una dintre echipele de top din Formula 1 si sunt sigur ca prin munca si determinare putem reveni in frunte", a declarat francezul in cadrul unui comunicat de presa.

Bell va continua colaborarea cu Renault din functia de sef al departamentului de design si va superviza construirea monopostului.

Anterior, Bell a fost directorul tehnic al echipei franceze.

CINE ESTE ERIC BOULLIER

Numele lui Eric Boullier este cvasi-necunoscut in lumea Formulei 1, intrucat francezul in varsta de numai 36 de ani nu are niciun fel de experienta in aceasta competitie. Cu toate acestea, si in ciuda varstei sale, Boullier a inregistrat numeroase succese in sporturile cu motor, reusind sa avanseze progresiv in cariera. Initial, a fost inginer in competitiile cu masini sport, iar ulterior a preluat functia de inginer sef al echipei Racing Engineering.

In 2003 a devenit director tehnic la echipa franceza DAMS, implicata in numeroase competitii din sporturile cu motor. In acest sens, Boullier a capatat experienta in competitii precum Le Mans, Formula BMW, A1GP si GP2, iar la finalul anului trecut a devenit CEO-ul companiei Gravity Sport Management, detinuta de actualul proprietar al Renault, Gerard Lopez.

Dupa ce Lopez a achizitionat Renault, numirea lui Boullier in functia de sef al echipei a devenit din ce in ce mai probabila, anuntul oficial fiind facut public marti.

Via | Renault

Taguri: Boullier, Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru