OFICIAL: Brawn GP va concura in 2009 in locul Honda

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 06.03.2009
Ross Brawn a cumparat echipa Honda Racing, aceasta urmand sa concureze in sezonul 2009 cu motoare Mercedes sub numele de Brawn GP cu Jenson Button si Rubens Barrichello.

Honda a pus capat joi noapte tututor speculatiilor din ultimele luni referitoare la viitorul echipei japoneze in Formula 1.

Ross Brawn, seful team-ului Honda Racing, a anuntat oficial ca a cumparat 100% din actiunile echipei, aceasta fiind redenumita Brawn GP.

In plus, oficial britanic a confirmat ca noua echipa va concura in sezonul 2009 al Formulei cu motoare Mercedes, in timp ce Jenson Button si Rubens Barrichello vor forma cuplul de piloti al team-ului.

Iata comunicatul de presa al constructorului Honda: "Honda a anuntat vanzarea echipei Honda Racing F1 Team catre Ross Brawn, fostul sef al echipei Honda Racing. Toate actiunile Honda Racing, detinute de Honda GP Holdings Ltd, compania cu sediul in Marea Britanie care a condus toate operatiunile din Formula 1 ale Honda, au fost vandute catre Ross Brawn. Ca rezultat al acestei vanzari, proprietatea echipei s-a transferat catre domnul Brawn, care planuieste sa aiba o noua echipa care va concura in acest sezon al de Formula 1".

Comunicatul de presa nu a mentionat pretul platit de Brawn pentru achizitionarea echipei.

In plus, Honda a mentionat ca fostul CEO al Honda Racing, Nick Fry, va face parte din conducerea manageriala a noii echipe conduse de Ross Brawn.

Cu toate acestea, este foarte probabil ca noua echipa sa efectueze concedieri masive printre cei 700 de angajati.

Brawn GP va efectua vineri un shakedown pe circuitul de la Silverstone cu noul monopost pentru sezonul 2009. Ulterior, echipa va participa saptamana viitoare la ultima sesiune de teste premergatoare noului sezon, ce va avea loc pe circuitul de la Barcelona. De asemenea, echipa va efectua un ultimul test privat pe circuitul de la Jerez in perioada 15-17 martie.

Culorile noii echipe Brawn GP vor fi galben, negru si alb, iar numele noului monopost va fi BGP 001.

Via | Reuters

Comentarii (2)

  • ok
    in sfarsit s-a facut liniste...................acum sa vedem rezultatele :)
    0 0
  • mda,,,
    ma bucur sa aud astea...bv lor...bafta:):P
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru