OFICIAL: De la Rosa este noul pilot de teste la Pirelli

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 27.09.2010
Pirelli a confirmat că Pedro de la Rosa este noul său pilot de teste pentru pneurile sezonului 2010, după ce a încheiat parteneriatul cu Nick Heidfeld şi Romain Grosjean.

Plecarea lui Nick Heidfeld la BMW-Sauber pentru ultimele cinci curse ale sezonului 2010 a obligat Pirelli să se reorienteze în privinţa pilotului de teste pentru pneurile pe care le va furniza în Formula 1 începând de anul viitor.

Iniţial, compania italiană a anunţat că se va baza pe serviciile lui Pedro de la Rosa, fostul pilotul al echipei BMW-Sauber, şi ale lui Romain Grosjean, fost pilot la Renault în sezonul precedent.

Totuşi, după ce Grosjean a efectuat un test la Monza săptămâna trecută, Pirelli a confirmat luni că următoarele teste vor fi efectuate numai de de la Rosa.

"Sunt foarte fericit să mă alătur celor de la Pirelli. M-am bucurat întotdeauna să testez pneuri şi este o mare provocare, în special pentru Formula 1. Informaţiile pe care le poţi obţine prin telemetrie şi senzori sunt valoroase, dar nimic nu înlocuieşte înţelegerea individuală a unui pilot cu pneuri noi, aşa că sper să fiu o achizite bună pentru Pirelli. Nu a mai rămas mult timp şi avem multă treabă de făcut, dar aştept cu nerăbdare şi sunt sigur că colaborarea noastră va fi un succes", a declarat spaniolul.

Următoarea sesiune de teste a celor de la Pirelli va avea loc pe circuitul de la Valencia la începutul lunii octombrie.

Via | Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru