OFICIAL: Fisichella va pilota pentru Ferrari la Monza!

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 03.09.2009
Force India a confirmat ca ii permite lui Giancarlo Fisichella sa piloteze pentru Scuderia Ferrari in Marele Premiu al Italiei din 13 septembrie.

Visul lui Giancarlo Fisichella de a pilota cel putin o data pentru Scuderia Ferrari va deveni realizate in mai putin de doua saptamani!

Pilotul italian va concura pentru echipa Calutului Cabrat in ultimele 5 curse ale sezonului 2009, urmand astfel sa-l inlocuiasca pe Luca Badoer.

Desi anuntul oficial urma sa fie facut de Scuderia Ferrari abia la ora 17:30, Force India a oficializat transferul cu peste 30 de minute inainte, publicand informatia pe site-ul sau de presa.

Force India a dezvaluit ca negocierile dintre cele doua parti au inceput in ultimele 24 de ore, dupa ce medicii au exclus revenirea lui Felipe Massa pe circuit in acest final de sezon. Vijay Mallya, seful Force India, spune ca nu s-a putut impotrivi dorintei pilotului italian de a concura pentru cea mai titrata echipa din Marele Circ.

"Giancarlo m-a abordat ieri cu propunerea de a pilota pentru Ferrari. Pentru orice pilot italian, un loc la Ferrari este un vis, iar Giancarlo nu face exceptie. Nimeni nu ar trebui sa stea in calea lui.

Mai mult decat atat, intelegerea ii va asigura lui Fisichella viitorul pe termen lung in cadrul echipei si ar fi incorect sa punem asta in pericol, mai ales ca el a avut o contributie vitala pentru Force India. Dorim sa ii multumim lui Fisichella pentru ajutorul acordat in ultimul an si jumatate pentru a ne oferi primele noastre puncte in weekendul trecut. Ii dorim tot ce este mai bun in viitor", a declarat indianul.

Presa internationala a speculat ca Force India are datorii de 4 milioane de euro catre Ferrari in urma parteneriatului tehnic din sezonul 2008, insa Mallya a negat orice intelegere financiara prin transferul lui Fisichella la Calutul Cabrat.

"Dorim sa mentionam ca nu am incheiat nicio intelegere financiara cu Ferrari. Aceasta intelegere a fost realizata cu buna credinta, pentru binele lui Fisichella si al sportului in general. Un pilot italian competitiv intr-un Ferrari la Monza este o poveste pozitiva pentru Formula 1", a explicat el.

Force India nu a nominalizat inca pilotul care il va inlocui pe Giancarlo Fisichella la echipa, insa se anticipeaza ca Vitantonio Liuzzi va primi aceasta sansa din partea lui Mallya.

Via | Force India

Comentarii (3)

  • Anuntul oficial al echipei Ferrari
    Ferrari deja a publicat pe propriul site inscrierea lui Fisichella in randul pilotilor, urmand sa piloteze monopostul cu nr. 3 cel al lui Massa. Felicitari Fisico !
    Pe link-ul urmator este anuntul echipei Ferrari : http://www.ferrari.com/English/News/Pages/090903_F1_CS_Ges.aspx
    0 0
  • @hoyad
    Mie nu imi merge link-ul mentionat, iar site-ul de media a picat de aproape 30 de minute.
    0 0
  • Continutul anuntului Ferrari (de pe site)

    Maranello, 3rd September 2009 - Scuderia Ferrari Marlboro announces that it has appointed Giancarlo Fisichella to drive car number 3 from now to the end of the 2009 season.

    “We have chosen Fisichella because we can expect him to make a valuable contribution in this final part of the season,” commented Stefano Domenicali. “Giancarlo has shown, throughout his long career, that he is fast and competitive and we are therefore proud to be able to run an Italian driver in our home race. We wish to thank Luca Badoer for the team spirit he demonstrated in these circumstances: it is a shame he was unable to show his true worth in these last two races, tackled under conditions which anyone would have found difficult.”

    Bookmark
    Close
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru