OFICIAL: Glock nu va concura la Abu Dhabi

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 27.10.2009
Toyota a confirmat oficial ca Timo Glock nu va concura nici in Marele Premiu din Abu Dhabi, urmand sa fie inlocuit de pilotul de rezerva Kamui Kobayashi.

Timo Glock a ratat cursele de la Suzuka si Interlagos in urma unui accident suferit in calificarile pentru Marele Premiu al Japoniei, germanul resimtind dureri la spate pe langa o taietura suferita la picior.

Glock si-a manifestat increderea ca va putea concura in ultima cursa a sezonului, insa Toyota a confirmat in aceasta dimineata ca pilotul nu este apt din punct de vedere medical pentru a face fata acestei provocari, in special din cauza unei vertebre rupte.

Prin urmare, germanul va fi inlocuit si in acest weekend de pilotul de rezerva Kamui Kobayashi, care a impresionat la debutul absolut in Formula 1 de la Interlagos, cand a obtinut locul 9 si a fost la un pas de prezenta in puncte.

"Ne pare foarte rau pentru Glock ca acest sezon se termina in acest mod. Dar am primit diverse sfaturi medicale in privinta problemelor sale de spate si nu vrem sa riscam agravarea accidentarii. Kamui Kobayshi a avut o performanta buna in Brazilia in circumstante dificile, asa ca suntem fericiti sa ii cerem din nou sa fie prezent la datorie", a declarat John Howett, presedintele echipei japoneze.

In acest context, Marele Premiu al statului Singapore ar putea ramane ultima cursa a lui Glock pentru Toyota, intrucat germanul nu are inca un contract cu echipa japoneza pentru sezonul viitor.

Via | Toyota

Comentarii (6)

  • @admin
    Webber expects to fight for win
    D-lor considerati ca aceasta stire nu este importanta?
    0 0
  • razvan_franc
    E stire de ieri, http://formula1.automarket.ro/stiri/f1champ/25940/webber-anticipeaza-un-weekend-bun-in-abu-dhabi.html
    0 0
  • @admin
    http://www.autosport.com/news/report.php/id/79779
    Imi puteti satisface curiozitatea vis-a-vis de aceasta stire?
    0 0
  • @michelle_b
    cam subtire stirea de ieri.
    Parca ar fii vorba si despre altceva:propulsor,victorie, samd.
    0 0
  • razvan_franc
    citeste declaratiile. Din cea oficiala sunt citate partial pe autosport. Restul, e doar comentariul jurnalistului, care evident ca difera de la o agentie de presa la alta :)
    0 0
  • Webber
    Asa cum am mai mentionat, se puncteaza strict declaratiile pilotului. Asa cum bine a explicat michelle_b, Webber nu mentioneaza ca va lupta pentru victorie, ci ca anticipeaza o performanta buna in cursa. Titlul este un pic fortat, insa aceasta a fost alegerea jurnalistului.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru