OFICIAL: Grosjean il inlocuieste pe Piquet Jr. la Renault

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 18.08.2009
Renault a confirmat marti ca Romain Grosjean va fi noul pilot al echipei in a doua parte a sezonului, urmand astfel sa il inlocuiasca pe brazilianul Nelson Piquet Jr.

La numai cateva ore dupa ce a primit acceptul de a concura in Marele Premiu al Europei din acest weekend, Renault a confirmat oficial modificarea liniei sale de piloti pentru ultimele sapte curse ale acestui sezon competitional.

Astfel, echipa franceza a confirmat in cele din urma concedierea lui Nelson Piquet Jr. ca urmare a rezultatelor modeste inregistrate in prima parte a anului si inlocuirea acestuia cu Romain Grosjean, care pana in prezent a indeplinit rolul de pilot de teste.

Nascut in Elvetia, Grosjean concureaza in sporturile cu motor cu licenta franceza, avand dubla nationalitate. Acesta s-a declarat incantat de oportunitatea oferita de Renault si spera sa obtina rezultate bune la volanul monopostului R29.

"Sunt foarte mandru ca Renault mi-a dat sansa de a deveni pilot de curse. Astept cu nerabdare sa pilotez monopostul R29 si sa ajut echipa sa obtina cele mai bune rezultate posibile. De asemenea, este o onoare sa fiu coechipierul lui Fernando Alonso si sa imi fac debutul alaturi de un dublu campion mondial reprezinta o motivatie speciala", a declarat francezul cu ocazia anuntului facut de Renault.

La randul sau, Flavio Briatore, seful echipei Renault, este increzator ca Grosjean va reusi sa isi puna in valoare calitatile de pilot la bordul monopostului R29.

"Suntem bucurosi sa ii oferim lui Romain sansa de a pilota pentru echipa.

Este un tanar talentat impresionant si ne asteptam sa isi demonstreze abilitatile alaturi de Fernando Alonso, intrucat vom avea o abordare agresiva in a doua jumatate a sezonului. De asemenea, am dori sa ii multumim lui Piquet Jr pentru contributia sa cat timp a fost alaturi de noi si ii dorim tot ce este mai bun in viitor", a declarat italianul.

In varsta de 23 de ani, Grosjean a fost pana in prezent pilotul de teste si de rezerva al Renault, facand parte din programul de dezvoltare al francezilor incepand din 2006. In sezonul 2007 a castigat Formula 3 Euro Series, in 2008 a triumfat in GP2 Asia Seies, iar in acest an a obtinut doua victorii in competitia GP2.

In urma promovarii francezului ca pilot titular, atributiile sale vor fi preluate de brazilianul Lucas di Grassi, care a indeplinit acest rol si in sezonul precedent.

Via | Renault

Comentarii (7)

  • Grosjean
    Cand se va face schimbarea in F1 Champ?
    0 0
  • WestMclaren
    este facuta deja ;)
    0 0
  • @WestMclaren
    Modificarea a fost deja realizata, imediat dupa publicarea stirii complete. Toti userii care il aveau pe Piquet Jr in echipa l-au primit pe Kazuki Nakajima, conform regulamentului.
    0 0
  • .......
    Inteleg ca Grosjean e in GOLD ? Eu am efectuat schimbarea si nu mai vad.
    0 0
  • WestMclaren
    nu, e la silver.
    0 0
  • m-am prins!
    A trebuit sa inchid site-ul si sa-l redeschid. Mie imi aparea tot Piquet. Multumesc pt ajutor.
    0 0
  • WestMclaren
    cu placere ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru