OFICIAL: Heidfeld este înlocuitorul lui Kubica la Renault pentru 2011!

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 17.02.2011
Renault a anunţat oficial că Nick Heidfeld va concura pentru echipă în sezonul 2011 ca înlocuitor pentru Robert Kubica.

Veteranul Nick Heidfeld va reveni în Formula 1 în acest sezon, după ce a fost confirmat oficial la Renault ca înlocuitor al polonezului Robert Kubica, care a devenit indisponibil în urma unui grav accident suferit recent într-un raliu din Italia.

Germanul în vârstă de 33 de ani i-a convins pe oficialii echipei anglo-franceze că este alegerea ideală în urma testelor efectuate la Jerez, în care a oferit feedback valoros pentru dezvoltarea monopostului R31. Fostul pilot al echipei Sauber este încântat de şansa pe care a primit-o, deşi a admis că regretă circumstanţele în care are loc revenirea sa în Marele Circ.

"Aş fi vrut să revin în Formula 1 în circumstanţe diferite, dar sunt mândru că mi s-a oferit această şansă. Totul s-a petrecut foarte repede, dar am fost impresionat de ce am văzut până acum în privinţa facilitaţilor şi dedicaţiei oamenilor de la Enstone. M-am bucurat de testul de săptămâna trecută de la Jerez şi m-am integrat bine cu băieţii de la circuit.

Am un sentiment bun în privinţa monopostului, care este foarte inovator. Sunt extrem de motivat şi aştept cu nerăbdare începerea sezonului", a declarat germanul într-un comunicat de presă.

La rândul său, şeful Eric Boullier a explicat motivele care l-au determinat să-l numească pe Heidfeld că înlocuitor al lui Kubica pentru sezonul 2011.

"Echipa a trecut prin două săptămâni foarte dificile şi a trebuit să reacţionăm rapid. I-am oferit lui Heidfeld o şansă la Jerez şi ne-a impresionat. Este rapid, experimentat şi foarte puternic din punct de vedere tehnic. Întotdeauna am spus că prioritatea este să avem un pilot experimentat şi simţim că el este omul ideal pentru acest job", a precizat francezul.

Heidfeld şi Kubica au fost coechipieri la BMW-Sauber timp de patru sezoane, în perioada 2006-2009, contribuind decisiv la ascensiunea rapidă a echipei, care a culminat însă cu retragerea germanilor din competiţie în urmă cu doi ani. De asemenea, Renault a confirmat şi programul de teste de la Barcelona: Heidfeld va pilota monopostul R31 sâmbătă şi luni, în timp ce coechipierul sau Vitaly Petrov va testa vineri şi duminică.

Via | Renault

Comentarii (10)

  • Mai tineti minte cu Danemarca la Campionatul European cand i-au strans de pe plaja si au castigat campionatul?
    Asa poate si cu Heidfeld...
    17 2
  • tracto
    ce se intampla
    sunt tare curios ce o sa se intample daca heidfeld arata forma care a aratat-o in teste (locul 1) si o sa se bate pentru campionat si kubica se face bine. O sa il inlocuiasca ? mor de curiozitate :))
    12 0
  • ayrton4ever
    ghinionul unuia...norocul altuia..
    Poate ne face si Heidfeld o surpriza gen Button in 2009.
    13 0
  • tech_nick
    Este omul potrivit...
    ...pentru Renault! pacat ca in aceasta circumstanta!! Cu buna seama, vi-l amintiti de la BMW-Sauber si-l cam stiti de ce-i capabil. Merita postul si cu toata bucuria ii doresc multe realizari!! Ca fosti coechipieri, sunt convins ca va fi determinat si sentimental; de ce nu-inca un sezon (probabil) in F1ca pilot, conteaza pentru palmares. Multe succese NICK!!!
    8 1
  • NH
    Yes,Yes, va fi pilotul meu favorit anul acesta :D. Numai bine .
    1 0
  • Jedi se întoarce
    Avem un jedi... îl mai țineți minte cu barbă și cu părul lung.
    :)
    Și eu țin pumnii băiatului.
    4 0
  • E clar Kubica si Heifeld se stiu bine au fost coechipieri 3 ani si ceva si totusi se cunosc bine au format o echipa buna , si cred ca Renault trebuie sa mizeze pe experienta unui pilot ca si Heifeld , motivatie lui e mare doar il inlocuieste Kubica si anticipez ca primele 2-3 curse nu va demostra nimic dar isi da drumul si va face rezultate Mult Succes @admin asteptam o analiza pe blog + ca si ceilalti au spus daca Heifeld va face performanta ce ar face Renault dupa parerea unui expert
    1 0
  • Romario
    @Bagio
    Mai tii minte pe Button, care avea bagajele facute pentru plecarea din F1? Dar nu doar ca i s-a oferit o sansa de a concura, i s-a oferit sansa de a castiga campionatul. Daca ai masina nu trebuie dacat sa-ti bati serios coechipierul si esti campion.
    2 0
  • mobius
    multa sanatate Kubica
    Am si eu impresia ca Heidfeld cu Renault, va fi o surpriza placuta pentru F1, cred ca se va bate cu bune sanse pentru titlu. Cat despre ce va face Renault daca se va face bine Kubica, sunt linistit, ii doresc insanatosire grabnica, va fi coechipier cu Heidfeld.
    1 0
  • surpriza
    s-ar putea sa fie nick heidfeld marea surpriza din sezonul 2011
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru