OFICIAL: Hulkenberg îl înlocuieşte pe Sutil la Force India!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 16.12.2011
Force India a confirmat vineri că Nico Hulkenberg va fi noul coechipier al lui Paul di Resta în sezonul 2012 în locul lui Adrian Sutil.

Nico Hulkenberg va reveni în Formula 1 după o absenţă de un sezon după ce şi-a asigurat un loc în cadrul echipei Force India. Germanul a debutat în Formula 1 la Williams în sezonul 2010, iar în acest an a îndeplinit rolul de pilot de rezervă la Force India înainte de a fi promovat ca pilot titular pentru anul viitor.

Hulkenberg este considerat unul dintre cei mai talentaţi tineri piloţi din anturajul Formulei 1 după ce a obţinut la Interlagos în noiembrie 2010 primul pole position din carieră.

"Evident, sunt entuziasmat să rămân la Force India şi să am şansa să concurez anul viitor. Nu a fost uşor să urmăresc sezonul de pe margine, dar am făcut tot ce am putut pentru a ajuta echipa şi pentru a demonstra de ce sunt în stare. Sunt extrem de motivat pentru 2012 şi vreau să mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine şi mi-au oferit această şansă", a declarat germanul.

Hulkenberg a devenit astfel noul coechipier al lui Paul di Resta, care va rămâne în cadrul echipei Force India pentru al doilea sezon consecutiv, după rezultatele promiţătoare din acest an.

"Am spus de multe ori că îmi place să fac parte din această echipă: sunt ambiţioşi, înfometaţi de succes şi lucram bine împreună.

Sunt cu adevărat entuziasmat de sezonul 2012 şi există încrederea că putem continua să forţăm echipele de top şi să facem un nou pas înainte", a precizat scoţianul.

În urma promovării lui Hulkenberg, Force India se desparte de Adrian Sutil, pilotul care a concurat pentru echipa de la Silverstone încă din sezonul 2007, când team-ul purta numele de Spyker. Singura sa alternativa este Williams, echipă care caută un înlocuitor pentru veteranul Rubens Barrichello.

Via | Force India

Comentarii (1)

  • ferrari kubica
    wow
    Sutil, Alguersuari, Buemi, Barrichello, Petrov, Senna, Heidfeld, Liuzzi, Chandock, Karthikeyan, D'ambrozio sunt toti piloti care au concurat in F1 in 2011 si nu au inca un loc in F1 pt 2012. 11 piloti se bat pt 2 locuri 1 la Williams si 1 la HRT. Sa nu mai vbim despre 2-3 piloti tineri cu bani
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru