OFICIAL: Iata noul monopost Ferrari pentru 2009!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 12.01.2009
Ferrari a prezentat F60, masina cu care italienii spera sa ia titlurile la constructori si piloti in sezonul 2009 al Formulei 1.

Prima echipa de Formula 1 care a prezentat monopostul cu care pilotii sai vor alerga in Marele Circ in 2009 este Ferrari. Scuderia de la Maranello a oficializat astfel noile forma ale masinilor de Formula 1, care pana astazi au putut fi urmarite exclusiv in teste. Al 55-lea monopost conceput in istoria Scuderiei Ferrari celebreaza cele 60 de participari ale italienilor in Marele Circ.

Numele oficial al monopostului este F60 si, desi seamana ca forma generala cu monoposturile existente pana acum in Formula 1, masina aduce cateva schimbari, impuse de noile reglementari din cel mai iubit sport cu motor. Formele ciudate ale eleronului si lipsa apendicelor aerodinamice de pe suprafata caroseriei din fibra de carbon ascund esenta mult-anuntatelor depasiri din noul sezon de Formula 1. De fapt, modificarile vizeaza in principal partea aerodinamica a masinii, difuzorul posterior fiind cel care, in conceptia oficialilor FIA, oprea desfasurarea depasirilor de manual, care au lipsit in ultima perioada in Mare Circ.

O alta noutateeste reintroducerea, dupa mai mult de 10 ani, a pneurilor slick, al caror rol este cresterea aderentei, a vitezelor de rulare, si implicit a spectacolului.

Ferrari a anuntat si introducerea noului sistem de regenerare a energiei de franare, cunoscutul KERS, dezvoltat de italieni in colaborare cu Magnetti Marelli. Masa proprie a noului monopost Ferrari- cu tot cu pilot, lichide, motor si KERS - este de 605 kilograme. Apropo de motor, acesta este cunoscutul "056", un V8 cu cilindri de 2398 de cmc dispusi la 90 de grade.

Taguri: Ferrari

Comentarii (8)

  • NeoGalaxy
    @Greseala :)))
    Incepe sezonul 2009... sezonul 2008 s-a terminat deja :)))) Greseala in randul 4 :PP
    0 0
  • :)
    Masina arata surprinzator de bine.
    0 0
  • F60
    zici ca masina e gata pentru deszapezire ...
    0 0
  • masini de....
    ...dezapezire, tuns gazonul sau treerat - asa or sa arate toate, ca niste combine! :o(
    0 0
  • F60Lansare
    E frumoasa masina ,speram ca si performanta..ma ingrijoreaza suporturile oglinzilor laterale..aqm pontoanele sunt mai inguste ,dar exista aripi laterale care dau portantza interesant:).Si ceilalti vor venii cu ceva asemanator..Are o aerodinamica ff bine studiata si pe dedesupt..
    Fatza ca fatza... vorba cantecului da arata bine eficienta sa fie:))FORTZA FERRARI!!!!
    0 0
  • F60
    Vorba lui Kimi ... te obisnuiesti. Arata bine! Asteptam performantele ;)
    0 0
  • (ADY)
    Ne vom obisnui si cu aceste monoposturi
    0 0
  • F60
    ma asteptam la ceva hidos dar in afara de eleronul spate care este "ciudat" in rest este destul de "aratoasa"...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru