OFICIAL: Infiniti a devenit sponsor major la Red Bull

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 01.03.2011
Constructorul japonez Infiniti a devenit sponsor major al Red Bull Racing pentru sezoanele 2011 şi 2012, însă echipa austriacă nu va schimba numele motoarelor Renault.

Anunţat cu peste 24 de ore în urmă de mai multe publicaţii internaţionale, parteneriatul dintre Red Bull Racing şi Infiniti a fost confirmat în această noapte, după ce embargoul impus de campioana mondială a expirat.

Informaţiile iniţiale, publicate inclusiv de postul britanic de televiziune BBC, s-au dovedit însă a fi parţial false, întrucât Red Bull Racing nu va schimba numele motoarelor în Infiniti. Constructorul japonez va deveni însă sponsor major al echipei pentru următoarele două sezoane, iar logo-ul Infiniti va fi vizibil proeminent pe aripa spate, nasul monopostului şi combinezoanele piloţilor.

Oficialii constructorului japonez au explicat decizia de a se implica în Formula 1 prin dorinţa de a-şi creşte vânzările. "Pe termen mediu, Infiniti îşi va extinde prezenta globală şi gama de produse. Având în vedere aceste două ambiţii, este clar că Formula 1 ne oferă o platformă globală de comunicaţii. Suntem entuziasmaţi să avem oportunitatea de a intra în Formula 1 împreună cu o echipă de clasa mondială precum Red Bull Racing Renault", a declarat Andy Palmer, vicepreşedintele Infiniţi.

La rândul său, Christian Horner, şeful Red Bull Racing, este încântat de noul parteneriat încheiat cu Infiniţi.

"Red Bull a luat întotdeauna o abordare diferită, aşa că atunci când şefii Infiniti ne-au explicat planurile inovatoare am fost foarte deschişi să lucrăm cu ei. După titlurile mondiale cucerite în 2010, ne simţim şi mai entuziasmaţi să începem sezonul 2011 cu un nou partener dedicat precum Infiniti", a precizat britanicul în vârstă de 36 de ani.

Infiniti este divizia de lux a constructorului japonez Nissan, care face parte din alianţa Renault-Nissan, şi intenţionează să se implice la Red Bull Racing şi prin intermediul unui parteneriat de natură tehnică. Infiniti este primul constructor japonez care revine în Formula 1 după retragerea din competiţie a celor de la Honda şi Toyota şi al patrulea producător auto care pătrunde în Marele Circ în ultimii doi ani, după Lotus, Tata şi Marussia.

Via | Red Bull Racing

Comentarii (4)

  • Interesanta mutare….mi se pare ciudat sa spun Infiniti RedBull , in loc de RedBull Renault.
    2 1
  • jerryS
    buna
    poate si va deveni si Dacia sponsor al RedBull.dupa Nissan cu Infiniti :))
    3 3
  • Infiniti
    SI uite asa Infiniti a intrat in F1 :))))))
    0 0
  • IRR
    de fapt este Infiniti RedBull Renault... :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru