OFICIAL: Kobayashi a semnat cu Sauber pentru 2010!

Publicat Joi, 17.12.2009
Sauber a anuntat oficial ca japonezul Kamui Kobayashi va pilota pentru echipa in sezonul 2010, dupa ce a impresionat la Toyota in ultimele doua curse ale anului.

Kamui Kobayashi, revelatia ultimelor doua curse ale sezonului 2009, si-a asigurat locul in Formula 1 si pentru anul urmator, dupa ce a anuntat joi ca a semnat un contract cu Sauber F1 Team.

Japonezul in varsta de 23 de ani a avut o prestatie impresionanta in Marele Premiu din Abu Dhabi, cand a reusit sa il depaseasca printr-o manevra spectaculoasa pe campionul mondial Jenson Button.

Kobayashi este incantat de oportunitatea oferita de echipa condusa de Peter Sauber si si-a exprimat speranta ca va continua prestatiile bune si anul viitor. "Sunt foarte bucuros ca am castigat un cockpit prin cele doua curse din 2009. Voi face tot ce pot pentru echipa lui Peter Sauber si sunt mandru sa flutur steagul Japoniei in Formula 1", a declarat el in cadrul unui comunicat de presa.

La randul sau, Peter Sauber a fost convins de calitatile lui Kobayashi dupa cursa foarte buna realizata de nipon in Abu Dhabi, fiind increzator in potentialul noului pilot al echipei sale. "In special in cursa din Abu Dhabi a demonstrat nu numai ca este rapid si agresiv, ci si ca are abilitatea de a implementa cu succes o strategie.

Sunt convins ca are foarte mult potential si ca va da totul in echipa noastra", a precizat elvetianul.

Dupa rezultatele obtinute in ultimele doua curse din 2009, Kobayashi era dat ca sigur la Toyota Racing in 2010, insa constructorul japonez s-a retras din Formula 1, motiv pentru care viitorul sau in competitie a fost in pericol. In mod ironic, Sauber F1 Team a obtinut ultimul loc pe grila de start a sezonului 2010 tocmai datorita retragerii celor de la Toyota din competitie, echipa cu sediul la Hinwil avand o buna perioada viitorul incert dupa retragerea constructorului BMW din Formula 1.

Sauber nu a anuntat inca numele coechipierului lui Kobayashi pentru anul viitor, cea mai probabila varianta fiind Nick Heidfeld, in cazul in care germanul nu va ajunge la Mercedes GP.

Via | Sauber F1 Team

Comentarii (1)

  • felicitari si succese !
    sunt convins ca o sa faca fata provocarilor ,si mai ales ca suntem mandri , nu -i asa ? ca o sa alerge pe un motor ferrari
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru