OFICIAL: Producția electricului Faraday Future FF 91 va debuta în martie

de Tiberiu Safta
Miercuri, 08.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După o foarte lungă perioadă de incertitudine și amânări, start-up-ul american Faraday Future va începe producția primului său model electric, FF 91, în martie. Startul livrărilor va avea loc în aprilie.

SUV-ul electric Faraday Future FF 91 va intra oficial în producție începând din luna martie. Anunțul a fost făcut oficial de către compania americană cu sediul în California, care a fost nevoită să amâne în repetate rânduri debutul producției noului model din cauza lipsei de fonduri.

Acum, start-up-ul american tocmai și-a asigurat un fond de 135 de milioane de dolari. Astfel, producția primului său model electric va începe la aproape 6 ani după ce acesta a fost prezentat pentru prima dată sub forma unui prototip.

Noul model dispune de tehnologie avansată și vine echipat cu 3 motoare electrice, funcție de vectorizare a cuplului, amortizoare semi-adaptive și direcție integrală. De asemenea, la interior sunt montate nu mai puțin de 11 ecrane, cel mai mare dintre ele fiind de 27 de inch. Tot aici mai avem și un sistem de recunoaștere facială pentru șofer și pentru fiecare pasager în parte.

Propulsorul lui Faraday Future FF 91 livrează 1050 de cai putere.

Astfel, SUV-ul electric are nevoie de numai 2.39 de secunde pentru a atinge 96 de km/h. Bateria, care are o capacitate de 130 de kWh, promite o autonomie de 613 kilometri în regim EPA.

Pentru început, modelul va fi disponibil în două linii de echipare: Futurist și Futurist Alliance. Cea din urmă versiune va fi produsă în maxim 300 de exemplare.

Așa cum spuneam, noul Faraday Future FF 91 va intra în producție în martie. Primele exemplare vor fi livrate către clienți în aprilie. Prețul noului model electric va fi cuprins între 150.000 și 200.000 de dolari.

via InsideEVs

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru