OFICIAL: Faraday Future FF 91 a intrat în producție. Așteptarea a durat 5 ani

de Tiberiu Safta
Vineri, 31.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Americanii de la Faraday Future au anunțat oficial că primul lor model de serie electric, FF 91, a intrat în producție. Anunțul vine după o lungă perioadă de amânări din cauza situației financiare dificile a mărcii.

În urmă cu 6 ani, americanii de la Faraday Future au intrat pe scena automobilelor cu conceptul electric FF 91. Conceput a fi un rival serios pentru modelele Tesla, modelul FF 91 dispune de un propulsor electric de 1065 de cai putere, care oferă o autonomie de 613 kilometri.

Inițial, producția noului model ar fi trebuit să înceapă încă din 2018. Însă, din cauza numeroaselor schimbări la conducerea companiei și din cauza situației financiare precare a firmei californiene, debutul producției lui FF 91 a fost amânat în mai multe rânduri.

Acum, după o lungă perioadă de incertitudine, constructorul american a făcut anunțul mult așteptat: Faraday Future FF 91 a intrat oficial în producție. Primele exemplare au fost deja produse la uzina din Hanford, California, SUA, iar modelul va fi comercializat, pentru început, în Statele Unite și în China. Astfel, modelul va fi vândut în 5 orașe din lume: San Francisco, New York City, Los Angeles, Beijing și Shanghai.

Ulterior, Faraday Future FF 91 va fi vândut și în alte piețe din lume.

Deocamdată, nu se știe dacă modelul electric va ajunge și în Europa.

Pentru a marca debutul producției, compania va organiza un eveniment special la finalul lui aprilie pentru lansarea oficială a modelului pe piață. Tot atunci vor începe și livrările către clienți.

via Faraday Future

Comentarii (1)

  • bine ai venit pe lume FF si mult succes !
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru