Producția lui Faraday Future FF 91 va începe în martie 2023

de Tiberiu Safta
Luni, 19.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Americanii de la Faraday Future au anunțat că producția viitorului model electric FF 91 va începe în martie 2023. Debutul producției viitorului model cu zero emisii a fost amânat în repetate rânduri din cauza problemelor financiare ale companiei.

Faraday Future FF 91 este primul model de serie al companiei americane și a fost prezentat pentru prima dată în ianuarie 2017. Inițial, producția acestui model cu zero emisii ar fi trebuit să înceapă încă din 2018. Însă, din cauza problemelor financiare și operaționale ale firmei, debutul producției lui FF 91 a fost amânat în mai multe rânduri.

Acum, Faraday Future a anunțat că producția noului model va începe în martie 2023, la mai bine de 5 ani distanță de ținta stabilită inițial. În schimb, compania are nevoie să-și asigure fonduri cu o valoare cuprinsă între 140 și 160 de milioane de euro pentru a da startul producției. Dacă nu vor fi adunați acești bani la timp, este foarte probabil ca debutul producției lui FF 91 să fie din nou amânat.

Dacă totul va merge conform planului, atunci Faraday Future va livra primele exemplare ale lui FF 91 în luna aprilie a anului viitor. În tot acest timp, modelul a fost dezvoltat în continuare și a primit „îmbunătățiri semnificative” pentru nu mai puțin de 26 de sisteme și componente majore.

Jumătate dintre aceste îmbunătățiri au fost efectuate la propulsor, baterie, la sistemul de încărcare, la șasiu și la interior.

Inclusiv sistemele software și de comunicare au fost îmbunătățite, așa cum precizează firma americană. Noul model va avea un propulsor electric de 1050 de cai putere și autonomie de 613 kilometri. Faraday Future FF 91 promite și performanțe pe măsură, cu un timp de accelerație de la 0 la 96 de km/h în 2.27 secunde. Toate acestea la un preț de circa 180.000 de dolari.

via Faraday Future

Comentarii (2)

  • Le doresc succes… deșii văd un NON sens între forma caroseriei un fel de cross Family cu performante de super sport, iar de preț, deja multe Porsche se califica fără probleme.
    3 2
  • @dutzu
    e totusi mai bine asa decat un suv manelistic..
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru