Fiat-Chrysler caută parteneri pentru dezvoltarea de mașini electrice: Faraday Future, pe lista candidaților

de Daniel Popescu, Foto: Faraday Future
Marti, 26.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alianța Fiat-Chrysler analizează posibilitatea de a încheia parteneriate pentru producția de mașini electrice, iar pe lista candidaților se numără start-up-urile americane Faraday Future și Seres.

Alianța Fiat-Chrysler se află în prezent în plin proces de fuziune cu Grupul PSA Peugeot-Citroen, iar unul dintre motive este legat de absența unor modele electrice în gamă.

Chiar dacă fuziunea ar oferi constructorului italo-american acces la o serie de tehnologii folosite deja pe modele precum Peugeot e-208 sau Opel Corsa-e, Fiat-Chrysler încearcă să obțină propriile tehnologii printr-o serie de parteneriate cu start-up-uri americane.

Publicația The Verge susține că principalul potențial partener este Faraday Future, un constructor care a trecut recent printr-o serie de dificultăți financiare și care, prin urmare, este interesat să dezvolte tehnologii pentru un producător de calibru precum FCA.

Astfel, Faraday Future a convertit un model cu motor cu combustie internă al Alianței Fiat-Chrysler într-un model electric și a început o serie de teste încă din luna octombrie, însă nu este clar dacă această colaborare va fi continuată.

În paralel, Fiat-Chrysler a efectuat o conversie similară pentru alte două modele cu start-up-ul american Seres, cunoscut anterior sub numele de SF Motors, care a trecut de asemenea prin dificultăți financiare.

Pentru moment, oficialii Fiat-Chrysler afirmă că "nu comentează cu privire la posibile relații de afaceri", în timp ce Faraday Future scoate în evidență dorința de a începe livrările modelului electric FF91 în 2020 (foto).

"Nu am exclus posibilitatea unor parteneriate cu alți constructori, dar Faraday Future se concentrează pe livrarea lui FF91 în 2020.

În afară de asta, nu putem discuta despre planurile de viitor", a explicat John Schilling, directorul de comunicații al Faraday Future.

Via The Verge

Comentarii (1)

  • astia-s penibili ... mai penibili nici ca sa poate ... !!!!!

    adceca, "Fiat-Chrysler încearcă să obțină propriile tehnologii" ... dar prin intermediul altora !!!
    ma intreb cum e aia ... ?
    altul o creeaza, dupa care vi tu si te dai cu caramida de piept ca e a ta !!!
    pai daca esti asa bengos, fa-o tu si dupa aia te bate cu caramida ... daca ai cu ce !!!

    bleah !
    mi-e sila, de mai bine de 30 de ani numai cu cioace slabe umbla ...
    in afara de jeep si ram restul ar fi trebuit sa dispara ca cosul de gunoi ...
    vreti bani ?
    munciti pt ei !
    lasati cersitul !!!

    drumuri bune ... da' alegeti-va alte marci ...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru