Feedback

Acord cu sindicatele: Fiat-Chrysler vrea să repornească treptat producția din Italia și așteaptă aprobarea autorităților

Publicat Vineri, 10.04.2020
de Paul Cosma
Comenteaza 1
Acord cu sindicatele: Fiat-Chrysler vrea să repornească treptat producția din Italia și așteaptă aprobarea autorităților - Poza 1
Grupul Fiat-Chrysler a ajuns la un acord cu sindicatele privind reluarea treptată a producției din Italia, însă așteaptă “undă verde” din partea autorităților în contextul carantinei naționale. Printre primele fabrici redeschise ar urma să fie cele care produc Jeep Compass și Fiat 500.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FCA s-a înțeles cu sindicatele italiene asupra măsurilor necesare pentru ca angajații grupului să revină la muncă în condiții de siguranță sporită.

Carantina impusă de Italia la nivel național a închis toate activitățile non-esențiale, însă grupul Fiat-Chrysler spune că este pregătit să reia gradual producția după ce va primi aprobarea autorităților centrale.

Printre măsurile agreate de FCA și sindicate se numără reconfigurarea liniilor de producție și marcarea zonelor de lucru pentru a păstra o distanță obligatorie de un metru între salariați. Angajații vor primi echipamente de protecție, iar suprafețele cu care aceștia intră în contact vor fi dezinfectate în mod constant.

Sindicaliștii spun că fabricile vor fi redeschise pe rând, iar printre primele pe listă se află cele care produc modele precum Jeep Compass și Fiat 500, modele profitabile și foarte căutate.

Italia se află în carantină până pe 13 aprilie, iar FCA și alte companii speră că unele restricții vor fi ridicate, iar activitatea economică va putea fi reluată în scurt timp.

Via Reuters


Comentarii (1)

  • Și ce sa vezi... FIAT 500 se fabrica tocmai in Plolonia...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru