Confirmare: Fiat-Chrysler vrea un credit garantat de stat în valoare de 6.3 miliarde de euro, pentru a traversa criza COVID-19

de Paul Cosma
Duminica, 17.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Fiat-Chrysler a început negocierile cu Italia pentru a obține un credit garantat de stat în valoare de 6.3 miliarde de euro, confirmând speculațiile din ultimele zile. Creditul ar urma să fie acordat de Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă din Italia, pe o perioadă de 3 ani.

Fiat Chrysler a anunțat recent că a cheltuit aproape 8 miliarde de euro pentru atenuarea efectelor negative ale crizei COVID-19.

Presa internațională a relatat că FCA are în continuare nevoie de fonduri pentru a traversa criza și că producătorul vrea să obțină garanții de stat pentru un credit de 6.3 miliarde de euro.

După ce inițial a refuzat să comenteze informațiile, Fiat-Chrysler a confirmat în weekend speculațiile din ultimele zile. FCA discută cu Executivul italian pentru a contracta un credit garantat de stat, pe o perioadă de trei ani.

Creditul ar urma să fie acordat de Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă din Italia, dacă FCA va primi aprobarea guvernului. Potrivit legilor din Italia, creditul nu poate să depășească 25% din cifra de afaceri FCA, respectiv 6.3 miliarde de euro.

Grupul spune că fondurile vor sprijini activitatea din Italia și circa 10.000 de IMM-uri care activează în industria auto italiană.

Sectorul auto are o contribuție de 6.2% la PIB-ul Italiei și reprezintă 7% din numărul total de angajați implicați în activități de producție.

Via FCA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru