Stellantis face un nou credit bancar: 12 miliarde de euro pentru investiții și plata datoriilor

de Paul Cosma
Vineri, 30.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stellantis a contractat un nou credit pentru a-și acoperi datorii anterioare și pentru a-și asigura lichidități pentru investițiile viitoare.

După cele două credite de peste 9 miliarde de la euro, de la companiile fondatoare PSA și FCA, Stellantis a luat încă unul pentru a investi în electrificare în anii următori. 

PSA Group luase un credit în perioada pandemiei în valoare de 3 miliarde de euro, iar FCA avea și ea o finanțare contractată în valoare de 6.5 miliarde euro. 

Valoarea totală a noului credit sindicalizat se ridică la 12 miliarde de euro, banii fiind obținuți de la un consorțiu format din 29 de bănci. Astfel, Stellantis își va plăti datoriile anterioare și va avea bani și de investiții. 

Creditul va putea fi utilizat pentru orice fel de cheltuieli curente și este format din două tranșe, una cu o durată de 3 ani, de 6 miliarde de euro, și una de 5 ani, de asemenea de 6 miliarde euro. Fiecare tranșă are opțiunea de a fi prelungită de două ori, cu câte un an fiecare. 

Stellantis a anunțat recent, în cadrul strategiei de electrificare, că va investi circa 30 de miliarde de euro în dezvoltarea celor 14 mărci ale sale, cu ajutorul a patru platforme diferite.

Via profit.ro

Comentarii (1)

  • curentatu
    Situație parcă trasă la indigo cu a mea - am cerut un credit de 12 mii € la 29 de bănci și toate mi-au dat cu cererea-n freză.
    14 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru