Faraday Future îl recrutează pe creatorul lui BMW i8: compania va începe producția unui SUV electric de 1.000 de cai putere în 2020

de Paul Cosma
Miercuri, 04.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Faraday Future, companie care vrea să rivalizeze cu Tesla, l-a numit în poziția de CEO pe Carsten Breitfeld, omul care a lucrat timp de 20 de ani la BMW și cel care a supervizat dezvoltarea supercar-ului i8. Breitfeld are misiunea să lanseze în producție primul model electric de la Faraday, un SUV de 1.000 de cai putere, începând de anul viitor.

Start-up-ul american cu finanţare chineză Faraday Future speră să se scuture de problemele trecutului și să vină pe piață cu primul său model electric, FF 91 (foto).

În acest sens, Faraday l-a adus în poziția de CEO pe unul dintre veteranii industriei, cu o experiență de 20 de ani în cadrul BMW. Carsten Breitfeld este omul care a supervizat dezvoltarea supercar-ului hibrid BMW i8.

Acum, va avea misiunea să lanseze în producție FF 91, un SUV electric care în varianta de concept a promis 4 motoare electrice care generează echivalentul a 1.050 de cai putere şi un cuplu de 1.800 Nm.

FF 91 trebuia să fie lansat încă din acest an, însă probleme legate de finanțarea chineză și o dispută juridică pe această temă au împiedicat începerea producției. Versiunea de serie a lui FF 91 ar urma să intre în producție de anul viitor.

În plus, Faraday pregătește dezvoltarea și lansarea unui alt model electric FF 81, destinat producției în masă și mai accesibil pentru clienți.

În cazul lui FF 81, lansarea este programată în 2021.

Via Automotive News

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru