Faraday Future dezvăluie un SUV electric de 1000 de cai putere și autonomie de 600 de kilometri

de Tiberiu Safta
Vineri, 25.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania americană de automobile electrice a dezvăluit versiunea de serie a SUV-ului său electric, FF91. După ce prezentarea modelului a fost întârziată timp de mai mulți ani, FF91 promite să fie primul SUV electric adevărat.

În 2017, compania americană Faraday Future a prezentat un concept al unui SUV electric de lux, numit FF91. Conform planurilor inițiale, compania trebuia să introducă modelul în producția de serie în 2018, însă nu a putut din cauza problemelor financiare.

Acum, la 5 ani de la prezentarea conceptului, Faraday Future a dezvăluit modelul de serie cu același nume. Dezvăluirea a avut loc la uzina din Hanford, California, SUA, în prezența mai multor angajați și a fondatorului companiei, Jia Yueting. Trebuie menționat că mașina, care poate fi văzută în clip, se află în stadiul de preproducție, iar compania va pregăti mai multe teste în următoarele luni pentru validare și certificare.

Modelul FF91 utilizează platforma Variable Platform Architecture și va fi disponibil cu o baterie de 130 kWh. Mașina va avea trei motoare electrice și tracțiune integrală. În total, FF91 promite să dezvolte 1050 de cai putere și să ofere o autonomie de 608 kilometri. Accelerația de la 0 la 100 de km/h este realizată în 2.4 secunde.

La interior, FF91 va fi echipat cu nu mai puțin de 11 ecrane, cu o arie totală de vizualizare de 100 de inch. Scaunele Zero Gravity sunt de inspirație NASA, iar SUV-ul oferă și o conexiune la internet și un spațiu pentru ocupanții din spate de 1242 de milimetri.

Vicepreședintele companiei, Matt Tall, a declarat că "Asamblarea primului vehicul de serie la uzina din Hanford reprezintă un mare pas înainte pentru echipă". El a mai afirmat că FF91 este "primul SUV electric de lux adevărat".

via Carscoops

Comentarii (5)

  • Se pare ca mai nou e mai usor sa-ti deschizi o fabrica de masini electrice decat un butic de scara de bloc.
    10 3
  • M-am uitat la min 21 in speranta ca vad glontul asta cum prinde suta in 2 secunde. Acceleratia este impresionanta, ca un ecoboost de 1L cu transmisie powershift.

    Ia si curbele foarte frumos, filmarea de la bord si de la 300 m inaltime lasa impresia ca e un camion manevrabil. Aproape ca un vapor in furtuna.

    Dar pretul trebuie sa fie punctul forte.
    11 1
  • Mircea Badea
    bravo! da fum la orice bolid. arata si mai bine decat orice suv termic.

    si totusi nu vrem masini mari (suv) in orase! sa stea la ele la ferme!
    3 14
  • Edikkk
    :))) idic şi nesam

    Orice maşină nouă înseamnă concurenţă, piaţa funcţionează, clienţii decid şi e mai bine pentru toată lumea.
    2 13
  • inexorabil
    Fără îndoială, Tatra. O astfel de firmă este deja constituită (de câţiva ani) în rromanika – se numeşte “DGSP Motors”. Atâta doar că obiectul ei de activitate este unul neobişnuit: nici vorbă de deţinere (cu atât mai puţin de producere) electroase, ci doar (e-)flecăreală pe AM.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru