OFICIAL: Kobayashi rămâne la Sauber în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 07.09.2010
Kamui Kobayashi şi-a prelungit contractul cu BMW-Sauber pentru sezonul 2011. Coechipierul său va fi anunţat ulterior.

BMW-Sauber a anunţat marţi dimineaţă că a ajuns la un acord cu Kamui Kobayashi pentru prelungirea actualului contract şi pentru sezonul următor.

Potrivit patronului Peter Sauber, decizia a fost una perfect logică prin prisma performanţelor obţinute în acest sezon de tânărul pilot japonez, în ciuda faptului că echipa nu a beneficiat de un monopost competitiv în prima jumătate a sezonului.

"Ne-am bucurat să-l avem pe debutantul nostru în cadrul echipei, ca pilot şi persoană. Nu am avut niciodată dubii despre colaborarea cu el pentru 2011. Kamui ne-a confirmat cu siguranţă aşteptările în termeni de viteză şi spirit de luptă. În plus, munca sa alături de ingineri şi înţelegerea să tehnica s-au dezvoltat foarte bine. Experienţa pe care a acumulat-o în primul său sezon complet în Formula 1 îl pune într-o pizitie bună pentru 2011. Iar obiectivul nostru este să-i oferim un monopost rapid şi fiabil încă de la începutul sezonului viitor", a declarat Sauber.

Kobayashi a debutat în Formula 1 în Marele Premiu al Braziliei din sezonul 2009 ca înlocuitor pentru Timo Glock şi, în urma prestaţiilor sale din ultimele două curse ale anului precedent, i-a convins pe cei de la BMW-Sauber că merită un loc în Formula 1.

Japonezul în vârstă de 24 de ani a confirmat aşteptările, câştigând 21 de puncte în primele 13 curse ale anului, şi spune că este încântat să continue colaborarea cu Sauber.

"Am avut un start foarte dificil de sezon, dar am muncit împreună pentru a ieşi din această situaţie. Mă simt ca acasă în echipa lui Peter Sauber şi sunt încântat că vom munci din nou împreună în 2011. Totuşi, pentru moment mă concentrez 100% pe acest sezon. Mai sunt şase weekenduri de cursă în 2010 şi sper să recuperăm cât mai mult teren", a declarat el.

BMW-Sauber va anunţa ulterior şi numele coechipierului lui Kobayashi pentru anul viitor, situaţia lui Pedro de la Rosa devenind astfel incertă.

Via | Sauber Motorsport

Comentarii (1)

  • ma bucur pentru el
    Sa mai stea un an si sa prinda experienta. Are mare talent si probabil va face pasul spre o echipa mai cu valoare
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru