OFICIAL: Kubica nu va concura în debutul sezonului 2012

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.11.2011
Robert Kubica a anunţat oficial că nu va fi apt din punct de vedere medical să concureze în prima parte a sezonului 2012 pentru Renault.

Robert Kubica a rupt tăcerea după mai multe luni în care a evitat să confirme modul în care decurge recuperarea sa după accidentul suferit în raliuri în luna februarie.

Conform tuturor aşteptărilor, polonezul a anunţat că nu este pregătit să ia startul în sezonul 2012 al Formulei 1 din luna martie, însă insistă că recuperarea decurge conform planificării.

"Chiar dacă am muncit din greu în ultimele săptămâni, am ajuns la concluzia că nu sunt încă sigur că pot fi pregătit pentru sezonul 2012. Am informat echipa despre această situaţie. A fost o decizie dificilă, dar este cea mai rezonabilă. Ştiu că Renault trebuie să se pregătească pentru anul viitor şi nu ar fi fost corect să prelungesc termenele limită. Personal, recuperarea este încurajatoare şi doctorii sunt încă impresionaţi. Dar am nevoie de mai mul timp, pentru că vreau să fiu 100% pregătit înainte să decid să fac ceva", a declarat el.

În urma acestei decizii, Renault a confirmat că a început procesul de selecţie pentru coechipierul lui Vitaly Petrov pentru sezonul următor.

"Toată lumea este foarte dezamăgită astăzi.

Totuşi, Kubica a luat o decizie foarte matură şi a acţionat în interesele echipei Renault. Suntem 100% alături de el şi îl vom ajuta cât de mult putem. Îl aşteaptă un program compus din simulator, monoposturi şi circuite de Formula 1. Între timp, începem să vorbim cu câţiva piloţi pentru a finaliza linia pentru anul viitor cât mai curând posibil", a precizat Eric Boullier, şeful Renault.

Cele mai mari şanse să-l înlocuiască pe Kubica le are Romain Grosjean, însă pe listă se mai află Bruno Senna şi Kimi Raikkonen. Renault a confirmat de asemenea că negociază prelungirea contractului lui Kubica pentru sezonul 2013, însă discuţiile vor fi influenţate decisiv de starea sa de sănătate pentru începutul anului viitor. Anterior, presa a speculat că actualul său contract expiră la finalul acestui an, însă Renault susţine că înţelegerea este valabilă până în decembrie 2012.

Via | Renault

Taguri: Kubica, Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru