OFICIAL: Kubica rămâne la Renault până în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 07.07.2010
Renault a anunţat miercuri ca Robert Kubica şi-a prelungit contractul cu echipa franceză până la sfârşitul sezonului 2012.

Deşi a venit la Renault doar la începutul acestui sezon, Robert Kubica a jucat un rol esenţial în progresele realizate de constructorul francez comparativ cu anii precedenţi.

Renault este una dintre surprizele plăcute ale anului, iar pilotul polonez a câştigat 83 de puncte în acest sezon, cu numai 15 mai puţine decât Fernando Alonso de la Ferrari.

Anterior, Kubica a fost creditat cu şanse de a-l înlocui pe Felipe Massa la Ferrari sau chiar de a pleca la Mercedes GP, însă Renault a pus capăt tuturor speculaţiilor anunţând prelungirea contractului polonezul pentru încă două sezoane.

"A fost o decizie simplă pentru mine să continui cu o echipă la care mă simt ca acasă. Pentru mine este important să fiu în atmosfera potrivită cu un grup bun de oameni, unde toată lumea forţează în aceeaşi direcţie. Asta am încercat să construim de la început. Cred că am obţinut deja multe împreună şi cred că putem merge mai departe cu efort, timp şi o abordare potrivită.

Aceasta este cu siguranţă ţinta noastră, aşa că vom continua să muncim pe toate fronturile, nu doar pentru restul sezonului ci şi pentru anul viitor când vor exista schimbări majore", a declarat polonezul în cadrul unui comunicat de presă.

La rândul său, şeful Eric Boullier a anunţat că obiectivul celor de la Renault este să revină în lupta pentru titlul mondial într-un interval de doi ani.

"Suntem încântaţi că Robert va rămâne cu noi pentru următoarele două sezoane şi aş vrea să-i mulţumesc pentru încrederea arătată în această echipă. Obiectivul nostru este să devenim candidaţi la titlu în următorii doi ani. Pentru a face asta avem nevoie de un pilot de calibrul lui Kubica: cineva care este rapid, dedicat şi nu face greşeli. performanţele sale din prima jumătate a sezonului 2010 au fost fără defect şi speram să obţinem lucruri minunate împreună în viitor", a declarat şeful echipei franceze.

Coechipierul lui Kubica din acest sezon, Vitaly Petrov, are contract cu Renault numai până la finalul anului, însă echipa franceză nu a anunţat încă numele partenerului pilotului polonez pentru anul viitor.

Via | Renault

Comentarii (5)

  • rayn380
    Felicitari
    Kubica!!! Multa bafta in continuare. Chiar mi-ar face placere sa-l vad si pe Kubica cum se bate pentru titlu, impreuna cu ceilalti de acelasi calibru cu el.
    11 4
  • Bravo!!!
    De-acum Renault n-o sa mai aiba niciun motiv sa nu-si realizeze obiectivele...pilot bun are, continuitate la pilot de superclasa are,echipa tehnica buna, eu zic ca are(daca mai vine si Kimi, cum se aude...),sa vedem mai departe rezultatele... Bafta Renault!
    10 3
  • Kubica
    Cool man ;)
    5 1
  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    Frumos, desi era de asteptat mai ales prin prisma rezultatelor de anul acesta. Totusi as miza pe ambii piloti si in viitor, poate si pentru ca lucreaza foarte bine impreuna. In 2013, cu toate schimbarile care se vor efectua, este posibil sa se bata la titlu (desi si anul acesta au sanse reale, iar anii viitori nu vad de ce ar sta pe margine).
    5 4
  • Renault
    Renault merita tot respectul pentru evolutia din acest sezon,iar Kubica,stim cu totii ca are potential.Daca va avea si o masina competitiva,cu siguranta Vettel,Hamilton,Button si de ce nu,Webber,vor avea un nou rival in persoana lui Robert Kubica !
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru