OFICIAL: Liuzzi va concura pentru Force India!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 07.09.2009
Force India a confirmat luni ca Vitantonio Liuzzi va concura pentru echipa in ultimele 5 curse ale sezonului, dupa ce Giancarlo Fisichella a plecat la Ferrari.

Plecarea lui Giancarlo Fisichella la Scuderia Ferrari a obligat echipa Force India sa caute un inlocuitor pentru acest final de sezon. Asa cum era de anticipat, privirile indienilor s-au indreptat spre Vitantonio Liuzzi, pilotul de teste si de rezerva la echipei.

Dupa efectuarea unui test aerodinamic pe parcursul saptamanii trecute, Liuzzi a fost confirmat in aceasta dimineata drept noul pilot al monopostului cu numarul 21.

Pilotul italian este increzator ca va obtine un rezultat convingator in Marele Premiu al Italiei, in ciuda faptului ca nu a mai concurat in Formula 1 din sezonul 2007.

"Abia astept sa revin in monopost in ritm de cursa, mai ales la Marele Premiu de acasa de la Monza. Apreciez foarte mult oportunitatea oferita de Vijay Mallya, mai ales ca acum Force India beneficiaza de un monopost grozav. Sunt increzator ca voi continua progresul. Sunt foarte motivat, in forma buna si in foame de puncte. Desi este pacat ca acest lucru a venit ca urmare a accidentului lui Felipe Massa, aceasta este oportunitatea mea de a arata de ce sunt in stare", a declarat Liuzzi in cadrul unui comunicat de presa al echipei Force India.

La randul sau, Mallya a laudat calitatile lui Liuzzi si anticipeaza ca italianul nu va dezamagi din postura de pilot titular.

"Sunt incantat sa ii ofer lui Tonio oportunitatea de a concura din nou, acesta fiind obiectivul sau in ultimii doi ani.

Force India este acum intr-o pozitie foarte competitiva si avem nevoie de un pilot care poate continua acest moment. Aceasta va fi sansa lui Tonio sa demonstreze echipei ca are in continuare viteza si profesionalism si sunt sigur ca se va ridica la inaltimea acestei oportunitati", a precizat indianul.

Liuzzi a fost pilotul de teste al echipei Force India incepand din sezonul 2008, iar ultima oara a concurat in Formula 1 pentru Scuderia Toro Rosso in sezonul 2007. Palmaresul sau include 39 de curse, iar cel mai bun rezultat a fost locul 6 ocupat la Marele Premiu al Chinei din urma cu doi ani. Italianul si-a trecut in cont primul sau punct chiar la debut, in Marele Premiu al statului San Marino din 2005, cand a concurat pentru Red Bull Racing.

Via | Force India

Comentarii (6)

  • Liuzzi
    Inca nu a aparut in grupe. Am eu vreo problema sau nu l-ati introdus inca?
    0 0
  • @WestMclaren
    nu ai nicio problema.nu e introdus inca.las' ca eu il am pe fisichella si pe gold si pe silver =))
    0 0
  • Firicel zice...
    se cauta poza;) calm si cv ul lui
    0 0
  • @alexandra
    Si echipa mea arata la fel :)
    0 0
  • @Alexandra1710, WestMclaren
    Dar tot o data s-au primit punctele pentru Fisico..., l-am avut si eu si nu a fost punctat de 2 ori...
    0 0
  • @bursuc18
    pai da..o singura data :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru