OFICIAL: Lotus va utiliza cutii de viteze şi sisteme hidraulice de la Red Bull

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 06.10.2010
Lotus Racing a anunţat oficial că va utiliza cutii de viteze şi sisteme hidraulice produse de Red Bull Technology începând din sezonul 2011.

Planurile de viitor ale echipei Lotus Racing încep să se contureze la numai câteva zile după rezilierea contractului cu Cosworth pentru furnizarea motoarelor.

Echipa malaeziană a confirmat semnarea unui parteneriat cu Red Bull Technology pentru utilizarea cutiilor de viteze şi ale sistemelor hidraulice produce de austrieci începând de anul viitor.

"Anunţul că am ajuns la un acord multianual cu Red Bull Technology pentru furnizarea cutiilor de viteze şi a sistemelor hidraulice începând din 2011 este evident un pas înainte pentru noi. Pachetul cutie de viteze / sistem hidraulic joacă un rol critic în performanţa monopostului, nu numai pe circuit, ci şi în termeni de design şi împachetare. Interzicerea dublu-deflectoarelor în 2011 va permite întregii grile să concentreze bodywork-ul şi structurile mecanice în jurul cutiei de viteze, iar acest contract ne va permite să capitalizăm acest lucru pe monopostul din 2011", a declarat Mike Gascoyne, directorul tehnic al echipei Lotus.

La rândul său, Christian Horner, şeful Red Bull Racing, consideră că noul parteneriat demonstrează progresele înregistrate de echipa austriacă în scurta sa istorie în Formula 1.

"Suntem foarte mulţumiţi de decizia Lotus Racing de a utiliza cutii de viteze şi sisteme hidraulice Red Bull Technology începând din sezonul 2011.

Faptul că Red Bull Technology a fost aleasă să fie furnizor pentru o altă echipă în ciuda istoriei scurtei sale istorii demonstrează cât de mult am obţinut de la primul nostru sezon", a precizat britanicul.

Lotus Racing a utilizat în acest sezon cutii de viteze şi sisteme hidraulice furnizate de Xtrac, însă performanţele acestora au fost modeste, în special în combinaţie cu motoarele Cosworth.

Noul contract semnat de Lotus vine să întărească şi mai mult informaţii potrivit cărora echipa va utiliza motoare Renault în sezonul următor, întrucât Red Bull Racing utilizează la rândul său o combinaţie de motoare Renault cu cutii de viteze şi sisteme hidraulice Red Bull Technology. Se anticipează ca un anunţ oficial pe această temă va fi făcut în cursul acestei săptămâni.

Via | Lotus Racing

Comentarii (1)

  • salutare
    exact ce spuneam intr-un comentariu pe aceeasi tema!Problema de la Lotus si in general a echipelor nou venite,nu a fost legata doar de motoarele Cosworth,ci si de furnizorii de componente!!!!!!Dovada articolul de mai sus!!!!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru