OFICIAL: Paul di Resta va pilota pentru Force India în 2011!

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 26.01.2011
Force India a confirmat oficial că scoţianul Paul di Resta va fi coechipierul lui Adrian Sutil în sezonul 2011. Nico Hulkenberg va fi pilotul de rezervă al echipei.

Force India a pus capăt miercuri zvonurilor care circulă în paddock-ul Formulei 1 de mai multe luni cu privire la componenta liniei de piloţi pentru sezonul 2011.

Astfel, Paul di Resta a semnat un contract cu Force India pentru a deveni noul coechipier al lui Adrian Sutil după ce anul trecut a participat la câteva sesiuni de antrenamente în calitate de pilot de rezervă. Anunţul oficial a făcut făcut miercuri în cadrul unei conferinţe de presă organizate de Force India la Glasgow, situat la numai 50 km de oraşul natal al lui di Resta.

"Sunt foarte incitat şi este grozav să fac acest anunţ la Glasgow. Anul trecut am devenit al treilea pilot al echipei şi s-au întâmplat multe lucruri bune, motiv pentru care sper să obţin şi mai multe lucruri bune. Nu mi-am stabilit nicio ambiţie pentru acest an, vreau să mă bucur de oportunitate, însă Force India are planuri şi ambiţii. Cred că Silverstone ar putea fi un punct de referinţă în acest an", a declarat el.

Di Resta îl va înlocui la Force India pe Vitantonio Liuzzi, care avea contract cu echipa pentru sezonul 2011.

Situaţia italianului rămâne incertă în condiţiile în care acesta a refuzat să-şi rezilieze contractul şi nu este exclus ca cele două părţi să soluţioneze acest conflict în sălile de judecată. Decizia de a-l înlocui pe Liuzzi vine ca urmare a feedback-ul foarte bun pe care Di Resta l-a oferit în 2010 ca pilot de teste, dar şi în urma titlului cucerit pentru Mercedes în Campionatul German de Turisme.

Rolul său de pilot de teste va fi preluat în acest sezon de Nico Hulkenberg, după ce acesta a fost nevoit să părăsească Williams în ciuda calităţilor demonstrate inclusiv la Interlagos, acolo unde a plecat din pole position. În absenţa unui contract de pilot titular, el şi-a manifestat bucuria că a rămas conectat la lumea Formulei 1. "Sunt fericit să fiu într-o echipă de Formula 1 şi la Force India, care a arătat progrese importante pentru o echipă tânără", a declarat germanul.

După anunţul făcut de Force India, linia de piloţi pentru sezonul 2011 este aproape completă, singura necunoscută fiind pilotul care îl va acompania pe Narain Karthikeyan la Hispania Racing.

Via | Force India

Comentarii (3)

  • Din pacate
    Mare greseala. Sper sa o dea in bara de tot :)
    1 7
  • Ciudat
    Deci a iesit campion in DTM si acum trece la F1.Chiar daca a testat eu nul vad prea bine.A fost laudat peste tot la greu si cu presiunea care o sa o aibe pe umeri...Ramane de vazut oricum mai bine unul tanar ca el decat un "batranel".
    0 5
  • in F3 la batut pe Vettel si a fost campion! are un mare potential...dar o poate da si-n bara... totul depinde de masina si de increderea echipei in el...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru