OFICIAL: Petrov este noul coechipier al lui Kubica la Renault

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 31.01.2010
Renault a confirmat duminica ca rusul Vitaly Petrov va concura pentru echipa in sezonul 2010 alaturi de polonezul Robert Kubica.

Dupa cateva luni de incertitudini, Renault a anuntat in cele din urma linia completa de piloti pentru sezonul 2010. Asa cum v-am anuntat in urma cu cateva zile, numele noului coechipier al lui Robert Kubica este Vitaly Petrov, acesta din urma devenind astfel primul pilot de nationalitate rusa din istoria Formulei 1.

In varsta de 25 de ani, Petrov a concurat anul trecut in competitia GP2 si a terminat sezonul pe locul 2 in spatele campionului Nico Hulkenberg, care a semnat recent cu Williams. Rusul a obtinut doua victorii pe circuitele de la Istanbul si Valencia si a terminat campionatul in fata lui Lucas di Grassi, care a facut de asemenea pasul spre Formula 1, urmand sa concureze pentru Virgin Racing.

De asemenea, Renault a anuntat cu aceasta ocazia ca Jerome d'Ambrosio si Ho-Ping Tung vor fi pilotii de teste ai echipei pentru sezonul 2010. D'Ambrosio este un pilot belgian in varsta de 24 de ani care a concurat pentru echipa DAMS in competitia GP2 in ultimele doua sezoane.

La randul sau, Ho Pin Tung s-a nascut in China in 1982 si a concurat in GP2 in 2008, inainte de a pilota in competitia Superleague Formula anul trecut.

Atat d'Ambrosio, cat si Tung provin din cadrul companiei Gravity, organizatie menita sa descopere tinere talente in motorsport condusa de Gerard Lopez, noul proprietar al Renault.

Charouz este un pilot din Cehia in varsta de 22 de ani si a castigat anul trecut competitia Le Mans Series la categoria LMP1 cu Aston Martin Racing. Acesta va concura in 2010 in Formula Renault 3.5.

Taguri: Petrov, Renault

Comentarii (4)

  • ...
    Astept sa-l vad la treaba, ca l-a laudat Miki atat de mult incat ma facut curios.
    0 0
  • mirco
    daca la laudat Miki e clar
    0 0
  • ...
    De unde cumpar si eu o sapca,ca al lui Petrov?...arata foarte bine...a da si sper ca numai conteaza forte mult pentru voi ce mai comenteaza Miki.
    0 0
  • teste
    stie careva daca se tranzmit undeva testele si la ce ora
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru