OFICIAL: Red Bull şi Ferrari s-au retras din FOTA

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 05.12.2011
Red Bull Racing şi Ferrari au anunţat că s-au retras din FOTA din cauza divergenţelor privind acordul pentru reducerea costurilor în Formula 1.

Viitorul Formula One Teams' Association (FOTA), organizaţia echipelor din Formula 1, a devenit incert la finalul săptămânii trecute după ce două dintre cele mai importante echipe au decis să se retragă din structurile asociaţiei.

Nemulţumite de faptul că echipele nu au reuşit să ajungă la un numitor comun în privinţa reducerii costurilor, Red Bull Racing şi Ferrari au notificat ceilalţi membri că intenţionează să se retragă din FOTA.

Conform regulamentului FOTA, orice cerere de retragere intra în vigoare după două luni, ceea ce înseamnă că Red Bull şi Ferrari vor rămâne membre în FOTA până la începutul lunii februarie 2012.

Ferrari susţine că a luat această decizie întrucât FOTA nu îşi mai justifică existenţa în prezent. "A fost o decizie dificilă şi ne-am gândit foarte mult la ea. A fost luată cu reluctanţă după analizarea situaţiei curente cu privire la dezbaterile care au fost în centrul nevoii de a realiza o astfel de asociaţie.

[...] Totuşi, acum este necesar să găsim un nou impuls pentru a merge mai departe pentru că FOTA şi-a încheiat misiunea, în ciuda muncii excelente depuse de preşedintele Martin Whitmarsh pentru a ajunge la o înţelegere de comun acord în numeroase poziţii", precizează Ferrari într-un comunicat de presă.

Totuşi, Scuderia insistă că este în continuare la fel de determinată să ajungă la o înţelegere privind acordul pentru reducerea costurilor.

"Ferrari va continua să lucreze cu alte echipe pentru că actualul acord pentru reducerea costurilor să fie mai eficient. Îl vom modifica pentru a fi mai stringent în zone cheie precum aerodinamica, pentru a face testele mai echilibrate şi pentru a-l extinde în zone care nu sunt încă incluse, precum motoarele", mai precizează Ferrari.

În schimb, cei de la Red Bull s-au limitat la un comunicat de presă laconic în care a evitat să explice motivele pentru această decizie. "Red Bull Racing poate confirma că a solicitat retragerea din FOTA.

Echipa se va dedica în continuare să găsească o soluţie pentru reducerea costurilor în Formula 1", precizează Red Bull.

Via | Ferrari | Red Bull

Taguri: FOTA, Ferrari, Red Bull

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru