OFICIAL: Senna şi Grosjean, piloţi de teste la Renault

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 31.01.2011
Bruno Senna şi Romain Grosjean vor împărţi statutul de pilot numărul trei al echipei Renault, în timp ce Fairuz Fauzy, Ho-Pin Tung şi Jan Charouz răman piloţi de rezervă.

Renault a anunţat luni cu ocazia prezentării noului monopost R31 pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia componenţa completă a liniei de piloţi de rezervă pentru sezonul 2011.

Astfel, Bruno Senna şi Romain Grosjean au fost cooptaţi în cadrul echipei şi vor beneficia amândoi de statutul de pilot numărul trei, chiar dacă acest lucru naşte numeroase confuzii privind pilotul care va avea prioritate să-l înlocuiască la nevoie pe Robert Kubica sau Vitaly Petrov.

Bruno Senna, nepotul regretatului triplu campion mondial Ayrton Senna, are astfel oportunitatea să-şi continue cariera în Formula 1 şi speră să revină ca titular în 2012. "Este un pas uriaş de încredere pentru a-mi oferi această oportunitate, aşa că sunt foarte fericit. Sunt foarte incitat. Sper ca acest an să fie din ce în ce mai bun", a declarat brazilianul.

La rândul său, Romain Grosjean revine în Formula 1 după un an de absentă, francezul concurând pentru Renault în ultima parte a sezonului 2009, după concedierea prematură a lui Nelson Piquet Jr.

"Cu siguranţă mă simt grozav. Cred că este cea mai bună opţiune pentru mine pentru a reveni în Formula 1 în 2012", a declarat el.

Pe lângă Senna şi Grosjean, alţi trei piloţi îndeplinesc statutul de rezerve la Renault pentru acest an: Fairuz Fauzy, Ho-Pin Tung şi Jan Charouz. Renault devine astfel echipa cu cei mai mulţi piloţi de rezervă din Formula 1, chiar dacă testele din timpul sezonului sunt interzise.

Via | Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru