OFICIAL: Senna va pilota pentru Renault până la finalul sezonului

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 05.09.2011
Bruno Senna va concura pentru Renault până la finalul sezonului, după ce Nick Heidfeld a ajuns la un acord cu echipa şi a renunţat la procesul intentat după ce a fost concediat.

Incertitudinile privind linia de piloţi cu care Renault va incheia sezonul 2011 al Formulei 1 au luat sfârşit la finalul săptămânii trecute.

La capătul mai multor runde de negocieri, Nick Heidfeld a ajuns la un acord cu echipa de la Enstone pentru a renunţa la procesul prin care solicită respectarea contractului, acţiunea în justiţie fiind generată de concedierea germanului înainte de Marele Premiu al Belgiei şi înlocuirea sa cu Bruno Senna. Cele două părţi nu au dezvăluit modul în care s-au înţeles, însă cel mai probabil Heidfeld a primit o despăgubire pentru a renunţa la proces.

"Evident, sunt dezamăgit să plec în mijlocul sezonului. M-am gândit că încă pot contribui în cadrul echipei, dar trebuie să văd lucrurile aşa cum sunt şi vreau să-mi îndrept atenţia spre viitor. Am luat decizia corectă alegând să încheiem colaborarea", a declarat germanul.

La rândul său, şeful Eric Boullier a răsuflat uşurat după ce controversele privind schimbarea liniei de piloţi au luat sfârşit.

"Neînţelegerea noastră cu Heidfeld a fost subiectul presei în ultima perioadă şi suntem mulţumiţi că am ajuns la o soluţie rezonabilă. Procesul de separare era deja dureros şi niciunul dintre noi nu vroia să treacă printr-o nouă audiere în justiţie", a precizat francezul.

Heidfeld a concurat pentru Renault în primele 11 curse ale anului ca înlocuitor pentru Robert Kubica, însă a câştigat doar 34 de puncte, la fel de multe ca şi coechipierul său Vitaly Petrov. Şansele germanului de a rămâne în Formula 1 anul viitor au scăzut dramatic, însă potrivit publicaţiei Autosport acesta îşi îndreaptă deja atenţia spre Campionatul German de Turisme (DTM). "Un lucru este sigur. În curând voi reveni la curse la cel mai înalt nivel", a adăugat el fără să ofere alte amănunte.

La scurt timp după anunţul despărţirii oficiale de Heidfeld, Renault a confirmat că Bruno Senna va rămâne coechipierului lui Petrov până la sfârşitul acestui sezon. Înţelegerea iniţială era valabilă doar până la cursa de la Monza, în aşteptarea verdictului procesului intentat de Heidfeld.

"Renault este încântată de anunţe că Bruno Senna a fost numit pilot de curse alături de Petrov pentru restul sezonului 2011.

Romain Grosjean rămâne al treilea pilot al echipei", precizează echipa anglo-franceză într-un comunicat de presă.

Via | Renault | Renault

Comentarii (7)

  • mare greseala
    Heidfeld e mai bun ca Senna si ca Petrov. Dar intotdeauna banii vor face pamantul sa se invarta !
    6 8
  • dumi_p
    Asa este...
    Dar atata timp cat Heidfeld are dupa 11 curse acelasi numar de puncte cu Petrov (care aduce si bani pe langa), nu se justifica sub nici o forma existenta lui in echipa. Heidfeld a avut destui ani sa demonstreze, dar nu prea i-a iesit (parerea mea). Era timpul sa lase locul pentru altii mai tineri.
    10 2
  • andrey_1293
    dumi_p-corect ce zici. eu mam mirat totusi ca heidfeld se lupta pana in panzele albe sa-si pastreze locul (adica cu justitia). totusi heidfeld are cva ani in formula unu in care totusi nu prea a reusit ceva. a fost 2008 un an mai bunicel-dar si atunci kubica ia luat fata-reusind o victorie. acum-senna si petrov vin si cu buget si era clar ca nu prea mai are sanse. e o veste totusi buna pt ca senna cel putin pe mine m-a impresionat la spa(in calificari). in cursa s-a vazut lipsa experientei-dar si asa e un inceput bun avand in vedere ca la hispania doar se invartea pe pista, nimic mai mult. sa speram ca va face puncte multe si va reusi sa-si gaseasca locul in f1.
    3 2
  • @dumi
    Petrov are acelasi numar de puncte cu Heifdeld cu o cursa mai mult chiar.

    Si sa nu uitam ce a mai patit heidfeld de-a lungul sezonului. spre exemplu in Germania. Putea fi mult mai sus.

    Pacat ! f-1 nu mai e ce a fost . plina de talente. plina de bani acum !
    3 2
  • dumi_p
    tot despre Heidfeld
    @andrey_1293 Vom vedea ce poate si Senna - pe mine nu m-a convins inca, dar cel putin merita o sansa :) Daca nu are valoare, va zbura si el, stai linistit :D

    @tracto91 Nu contest ca Heidfeld a avut o cursa in minus si poate ceva ghinioane. Dar la experienta pe care o are, m-as fi asteptat sa il surclaseze pe Petrov care si asa este in F1 in mare masura datorita banilor, dupa cum bine observai. De aceea cred ca Heidfeld a esuat...
    4 0
  • acum ori niciodata pentru Bruno Senna!
    4 0
  • janick
    Odata cu NICK Heidfeld...
    ...m-am retras, atat ..."de pe'' AutoMarket, cat si din F1 Champ.
    Succes tuturor!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru