OFICIAL: Sistemul DRS este interzis în tunelul de la Monaco

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 24.05.2011
FIA a confirmat oficial că piloţii nu vor avea dreptul de a utiliza sistemul Drag Reduction System în tunelul de la Monaco pe parcursul antrenamentelor şi calificărilor.

La capătul mai multor zile de negocieri cu piloţii din Formula 1, FIA a decis luni seară să respecte una dintre solicitările acestora privind siguranţa la Marele Premiu al statului Monaco de la sfârşitul acestei săptămâni.

Astfel, FIA a anunţat oficial că piloţii nu vor avea posibilitatea de a utiliza sistemul Drag Reduction System (DRS) în tunelul circuitului de la Monte Carlo, mai precis între punctele care marchează limitele de 1350 şi 2020 de metri. În rest, aripa spate va putea fi ajustată în orice punct al circuitului pe parcursul antrenamentelor şi calificărilor.

În cursa de duminică, piloţii vor putea activa sistemul DRS numai pe linia dreaptă de start-sosire, însă eficienţa acesteia va fi destul de limitată ca urmare a faptului că linia dreaptă este foarte scurtă şi nu oferă oportunităţi de depăşire.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru