OFICIAL: Sutil si Liuzzi vor concura pentru Force India in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 27.11.2009
Force India a confirmat vineri ca Adrian Sutil si Vitantonio Liuzzi vor concura pentru echipa si in sezonul 2010.

Conform speculatiilor din ultima perioada, Force India a decis sa continue si in sezonul 2010 cu linia de piloti cu care a incheiat anul 2009.

Adrian Sutil va intra astfel in cel de-al patrulea sezon petrecut la echipa cu sediul la Silverstone, germanul debutand in Formula 1 in 2007 la Spyker, precursoarea Force India. El a fost creditat cu sanse de a pilota pentru echipe precum Renault sau chiar Mercedes GP, insa in cele din urma va ramane la echipa patronata de Vijay Mallya.

"2010 va fi al patrulea sezon consecutiv pentru mine la echipa. Ma simt bine aici, ca intr-o familie, iar in acest caz ma pot concentra 100% sa fac ce trebuie pe circuit. Anul viitor vreau sa fiu regulat in puncte si poate chiar sa lupt pentru podium, iar echipa are exact aceleasi obiective. Mergem in directia cea buna si, impreuna cu furnizorii de motoare, sunt increzator ca putem obtine mai mult decat in sezonul trecut", a declarat germanul in cadrul unui comunicat de presa al echipei.

Pe de alta parte, Liuzzi a obtinut performante bune in cele 5 curse in care l-a inlocuit pe Giancarlo Fisichella, plecat la Scuderia Ferrari.

Acest lucru i-a determinat pe indieni sa ii acorde credit si in 2010, chiar daca italianul nu a reusit sa castige niciun punct in sezonul recent incheiat.

"Obiectivul meu a fost intotdeauna sa revin in Formula 1 in 2010 si in sfarsit am reusit. Simt ca cele 5 curse din 2009 au fost mai mult un antrenament: am revenit in curse, am invatat monopostul. Acum am facut asta si ma simt pregatit sa fortez in sezonul urmator. Am fost destul de puternici in ultima parte a anului si cred ca putem avea un an bun. Cu siguranta clasarea in puncte este obiectivul, pentru a demonstra tuturor ce putem face", a explicat italianul.

Echipa va anunta pilotul de rezerva pentru sezonul 2010 in urma testelor de la Jerez de saptamana urmatoare, in cadrul carora ii va evalua pe scotianul Paul di Resta si americanul JR Hildebrand.

Via | Force India

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru