OFICIAL: Virgin a semnat un parteneriat tehnic cu McLaren

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 05.07.2011
Virgin Racing a confirmat că a semnat un parteneriat tehnic cu McLaren, care nu implică însă utilizarea unor componente pentru monopost de la echipa britanică.

Virgin Racing a confirmat la începutul acestei săptămâni informaţiile apărute recent în presa internaţională privind iniţierea unui parteneriat tehnic cu McLaren Mercedes.

În urma acordului semnat între cele două părţi, Virgin Racing va primi acces la numeroase facilitaţi tehnologice deţinute de McLaren, printre care se numără tunelul de vânt, simulatorul şi tehnologie computerizată.

Astfel, echipa deţinută parţial de constructorul rus Marussia va renunţa la dezvoltarea monopostului MVR-02 exclusiv pe baza tehnologiei Computaţional Fluid Dynamics (CFD). De asemenea, Virgin a achiziţionat divizia de Formula 1 a companiei Wirth, fostul partener tehnic al echipei, cu scopul de a beneficia de un sediu tehnic. Totuşi, Virgin nu va utiliza pe monopostul sau niciun fel de componenta tehnică dezvoltată de McLaren.

"Parteneriatul nostru cu Virgin este entuziasmant. McLaren este una dintre cele mai prestigioase şi de succes mărci în istoria curselor. Putem beneficia enorm de pe urma tehnicilor avansate şi nu am niciun dubiu că acest parteneriat ne va aduce paşii necesari din punct de vedere tehnic pentru a înregistra un progres semnificativ", a declarat Andy Webb, CEO-ul echipei Virgin Racing.

La rândul lor, cei de la McLaren anticipează că Virgin îşi va îmbunătăţi semnificativ performanţele prin prisma noului parteneriat.

"Pe baza acestui parteneriat tehnic, Virgin Racing va putea accesa tunelul de vânt, simulatorul şi programarele de fitness ale McLaren.

Aceste proprietăţi sunt de cel mai înalt nivel şi prin urmare anticipăm că Virgin Racing va avea beneficii semnificative", a precizat Martin Whitmarsh, şeful McLaren.

McLaren are deja un parteneriat tehnic de altă natură cu Force India, care prevede furnizarea întregului tren spate de rulare pentru monopostul VJM04 împreună cu motoare Mercedes.

Via | Virgin | McLaren

Comentarii (1)

  • Virgin
    Dupa modelul Team Lotus... dar fara schimbarea motoarelor!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru