Pascal Wehrlein a devenit pilot de rezervă la Mercedes la o zi după prima victorie în DTM

de Daniel Popescu
Luni, 15.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a anunţat nominalizarea Pascal Wehrlein ca pilot de rezervă al echipei, la numai o zi după ce germanul în vârstă de numai 19 ani a câştigat pentru prima oară o cursă de DTM.

Esential 30 de zile a testat Pascal Wehrlein in simulatorul echipei Mercedes
500 de kilometri a parcursul Pascal Wehrlein in testele de la Algarve
Mercedes a decis că este momentul potrivit să aibă un pilot de rezervă pentru echipa de Formula 1, iar alegerea fost Pascal Wehrlein, un german în vârstă de 19 ani care a devenit duminică cel mai tânăr câştigător al unei curse din Campionatul German de Turisme.

▶ Wehrlein a câştigat etapa de DTM de la Lausitzring

Wehrlein nu este însă complet străin de lumea Formulei 1, întrucât a efectuat 12.000 de kilometri în 30 de zile în simulatorul celor de la Mercedes. În plus, el a efectuat săptămâna trecută un test propriu-zis cu un monopost Mercedes din urmă cu doi ani pe circuitul Algarve din Portugalia.

"A muncit mult în spatele scenei în acest an în simulatorul nostru şi a jucat un rol foarte important în pregătirile noastre pentru curse.

Cu excepţia lui Lewis Hamilton şi Nico Rosberg, el este pilotul care s-a familiarizat cel mai bine cu procedurile monopostului şi, prin urmare, este pilotul potrivit pentru rolul de pilot de rezervă. Wehrlein are un viitor luminos în faţă şi suntem entuziasmaţi să-l avem la bord pentru ceea ce va fi un final intens de campionat", a declarat Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

Nominalizarea lui Wehrlein vine la numai câteva zile după ce Mercedes anunţase că vrea să-şi construiască un program de dezvoltare pentru tineri piloţi începând din sezonul 2015.

Via Mercedes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru