Patru echipe trebuie sa modifice deflectoarele pentru Australia

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 23.03.2010
McLaren, Mercedes GP, Renault si Force India au fost informate ca trebuie sa-si modifice deflectoarele pentru Marele Premiu al Australiei.

La capatul a mai multe zile de investigatii, FIA a luat in cele din urma o decizie in privinta designului adoptat de cateva echipe in privinta deflectoarelor.

Asa cum era de anticipat, cel putin patru echipe au fost informate de forul mondial ca trebuie sa modifice constructia designului inainte de Marele Premiu al Australiei. McLaren si Mercedes GP se numara printre acestea, iar publicatia Autosport sustine ca celelalte doua sunt Renault si Force India, insa acest lucru nu a fost confirmat oficial.

Problema este legata de implementarea unui spatiu liber de dimensiuni mari in cadrul deflectorului, care permite crearea unui canal pentru fluxul de aer, efectul fiind imbunatatirea fortei de apasare aerodinamica. Cea mai importanta imbunatire are loc in momentele de franare, cand spatele monopostului se ridica.

Cu toate acestea, regulamentul tehnic nu prevede o dimensiune maxima pentru astfel de spatii libere in interiorul deflectorului, motiv pentru care niciuna dintre cele patru echipa nu incalca regulile.

Totusi, FIA considera ca solutia abuzeaza de litera regulamentului si incalca spiritul de competitie, motiv pentru care a informat echipele sa revizuiasca solutia pentru Marele Premiu al Australiei.

Potrivit publicatiei Autosport, FIA a impus o limita maxima pentru astfel de spatii, cat si pentru zonele de protectie, pentru a evita repetarea acestui scenariu si in alte Mari Premii din acest sezon.

Via | Autosport

Comentarii (12)

  • HAHAHAHA
    Sa il vedem pe HAM HAM :)) acuma
    10 15
  • Oups!
    Daca le mai astupa si gaurile de la strecuratoare celor de la
    McLaren ii salveaza pe Hamilton si Button de apa la genunchi!
    13 15
  • la pescuit
    Nu mai vorbiti de gaurile barcii meclaren ca deranjati pescarii!
    12 16
  • Bucurie pt macaronari!
    De rasul curcilor!
    Mai mare dovada, ca se tem de sagetile argintii, nici ca se poate. Stati linistiti ca o gaura mai larga sau mai stramta nu face diferenta!
    11 7
  • Un sut Mercedes si Mclaren - Un pas inainte RedBull
    Am 2 comentarii postate despre stirea asta si ea abia acum apare! Bine-ai venit, draga noastra stire!
    5 9
  • teorie conspirationista
    pare rea mea e ca e o strategie de protectie pt ferrari si red bull... tinand cont ca nea Todt acum e seful FIA
    11 9
  • mmmmda...
    ...bine ca nu i-au anuntat joi ca vineri trebuie sa aiba alte deflectoare... Sper sa ma insel, dar imi pare ca FIA iar incepe sa miroase urat cu anumite bete in roate ptr unii si ajutor ptr altii. Pana la urma... de ce trebuie NIVELAT totul in F1?! Unde mai e ideea de COMPETITIE?! Nu cel mai bun / inspirat / destept ar trebui sa castige?!
    Cat despre cei cu comentarii gen "ham-ham", "strecuratoare" si alte "glume": ce-ar fi sa va maturizati?
    11 6
  • @primii3
    sa moara capra vecinului , nu ?
    4 3
  • NeoGalaxy
    "Deja se anunta o conspiratie mondiala impotriva celor de la McLaren, Mercedes, Renault si Force India. Caracatita celor de la Ferrari ajunge peste tot, nici o echipa nu este protejata de acest flagel. Nici "pilotul luminii" nu poate lupta de unul singur impotriva acestei veritabile amenintati, care are sansa de a cuprinde tot mapamondul si de a distruge umanitatea. "

    Am pus ghilimelele de rigoare, pentru ca desi unii baieti sunt fani ai sportului, uita ca Formula 1 nu este o sectiune a revistei Cancan pe care o citesc in fiecare zi. Totusi asta nu inseamna ca idea de cel mai bun, inspirat si destept tine de Formula 1. In nici un sport nu castiga nici cel mai bun nici cel mai inspirat si nici cel mai destept. Castiga cel care se adapteaza regulilor cel mai bine si cel mai rapid este cel care castiga.

    Eu zic ca anul trecut a fost un precedent urat de tot, Formula 1 a scazut in credibilitate foarte mult, asta o spun statisticile tocmai datorita faptului ca acel difuzor nu a fost interzis. Evident si multi dintre cei mai sus erau impotriva acelui difuzor anul trecut dar anul acesta, bate vantul in alta directie si la fel si parerea lor.

    Totusi... nu era cineva care zicea ca masina Ferrari este inceata, ca o sa fie dati afara oameni si ca titlul deja s-a decis intre McLaren si Lewis si restul lumii? Nu ziceu baiatii de mai sus ca McLaren are cel mai avansata echipa de aerodinamica pe langa care cei de la Nasa sunt niste forumisti? McLaren se va adapta, Ferrari si Red Bull la fel si restul vor face la fel.

    Vedem la sfarsitul anului cineva va castiga titlul, momentan foarte sa fie oricine :)
    5 4
  • NeoGalaxy
    - erata: poate sa fie oricine :)
    3 0
  • Mirciulica
    Unde esti mai omule ca mi-e dor de tine
    1 3
  • real car
    ce preferi? un mclaren f1 sau restul jegurilor italiene??
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru