Pedepse dure: Mercedes i-ar putea suspenda pe Hamilton şi Rosberg din curse în cazul repetării unor incidente

de Daniel Popescu
Marti, 05.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes ar putea decide să-i suspende pe Lewis Hamilton şi Nico Rosberg pentru una sau două curse în cazul reperării unor incidente similare cu cele din Austria, potrivit presei britanice.

Mercedes analizează în această perioadă cea mai bună soluţie pentru a evita repetarea unor incidente precum cel din Austria, când acroşajul dintre Lewis Hamilton şi Nico Rosberg a condus la pierderea unor puncte importante în clasamentul constructorilor.

Deşi principala ipoteză este că echipa ar putea introduce ordine de echipă, şefii analizează posibilitatea de a evita această regulă. În schimb, publicaţiile britanice Daily Telegraph şi The Times susţin că Mercedes pregăteşte sancţiuni mult mai dure pentru piloţi.

Astfel, pilotul vinovat de producerea unui acroşaj cu coechipierul său va fi amendat cu sute de mii de euro sau va fi suspendat pentru una sau două curse. Prima sancţiune ar avea un impact iminim în contextul salariilor de zeci de milioane de euro pe an, însă a doua sancţiune ar afecta în mod semnificativ şansele la titlul mondial pentru pilotul respectiv.

Urmareste Automarket
Totuşi, ambele surse notează că cel mai probabil Mercedes va opta pentru ordine de echipă.
Rosberg a anunţat deja că este de acord cu acest lucru, însă Hamilton încearcă să-şi convingă şefii că o astfel de decizie ar fi proastă.

"Am crescut cu dorinţa de a concura cu cei mai buni şi pentru a fi cel mai bun prin depăşirea unui alt concurent. Despre asta este vorba în curse. Nu va fi întotdeauna perfect, dar aşa sunt sporturile cu motor. Pilotăm la peste 320 km/h şi te aştepţi să nu avem niciodată probleme? Mă îndoiesc. Aşa că sper să nu se schimbe nimic şi să putem continua să concurăm. Asta este opinia mea sinceră din dragoste pentru acest sport", a declarat Hamilton.

Via SkySports, Autosport

Comentarii (30)

  • Sa-l suspende pe Lewis restul curselor, doar asa poate ia si Rosberg campionatul...noroc lui ca Ferrari se cam bat singuri, as fi vrut sa fie si Vettel mai aproape la puncte.
    Pentru mine e clar, Lewis va pleca in curand de la Mercedes.
    Si sa vedem daca dupa plecarea lui vor mai domina astfel competitia.
    37 28
  • De dominat, o vor domina, Rosberg se descurca sa castige cursele cand nu are contracandidat din cauza monpostului, orice alt pilot daca iese si pe 3-4 in mod constant, tot castigacampionatul la constructori.

    Se vede clar ca Hamilton stie ca Robserg este favorizat sa castige campionatull, pai na, el e singurul care ar avea de pierdut in cazul ordinelor de echipa pentru ca stie cum sta treaba anul acesta...

    Sa n-o mai taraganam atat, ete vina lui Rosberg, esti interior si ala de pe exterior este in fata ta, "nu dictezi curba"asa cum a declarat ci faci loc sa treaca ambii piloti si punct. Nu ai de cce sa mergi drept cand ai curba si scuzele astea patetice ba ca ai avut nu stiu ce setare, nu stiu ce probleme cu franele sunt lamentabile, nu ai probleme cu franele in ultimul tur , nu il ultimele curbe.
    17 7
  • O rocada intre Hami,ton si Vettel ar da o alta dimensiune in F1 !
    Mercedes vrea titlul cu un neamt o sa isi poata alege unul!
    30 5
  • Se pregateste un loc pentru Alonso?
    17 12
  • GrosJan
    Problema se impute la Mercedes, pana si Lauda, mare fan Hamilton spunea ca dupa Baku Ham a distrus camera intr-un gest de furie extrema, iar declaratia lui ca are cele mai bune relatii cu Rosberg este o minciuna. Pana la urma oamenii aia se chinuie sa faca o masina care sa domine. Hamilton este un animal instabil cu instincte pe care nu si le mai controleaza iar asta afecteaza echilibrul unei echipe. Ei stiu mai bine ce e inauntru. Despre defavorizare cuiva nu se poate vorbi, atata vreme cat Rosberg primea ordine de echipa sa il lase pe Hamy sa treaca ba mai mult, lua si bobarnace peste bot. Cred ca pur si simplu s-au saturat de fumurile omului cu lant.
    19 21
  • De ce sa citam noi de la sursa cand putem sa luam informatii de la niste tabloide..."razboi", "dur", "socant", presa de .....r---t.
    "Team boss Toto Wolff said he was "fed up" with analysing the rights and wrongs of such incidents, and Mercedes would now use the days ahead of this weekend's British GP at Silverstone to determine whether team orders needed to be employed at certain stages of races."
    5 5
  • cine inca mai are dubii vizavi de accident, e explicat pe larg pe skysports si cu reluarile aferente.
    4 0
  • balatescu
    de ce na iesit rosberg campion mondial pina acum pentru ca este pilot slab ,naspa ,nimeni nu la vrut a copiat setarile de la schumacher de la hamilton ,in rest nu a fost un pilot ca alonso ,vetel ,verstapen , hamilton si bine inteles schumscher , kimi in perioada mclaren era un feroce daca il prindea pe rosberg il spulbera , toti erau agresivi la volan cind erau pe locul doi sau trei , dar in modul normal , nu camicaze ca si rosberg !!!
    30 21
  • Se pare ca boss-ul cel mare de la Mercedes i-ar fi convocat pe Wolff si Lauda dupa incidentul din Austria pentru a stabili masurile pentru evitarea unor incidente de acest fel si-n viitor..Nu s-a precizat insa ce fel de masuri s-au luat..stirea e pe omnicorse.it..
    2 2
  • Eu nu inteleg de ce nu-i lasa sa concureze unul impotriva celuilalt..RBR si Ferrari sunt in mult in urma ,plus ca la un moment dat Hamilton va fi nevoit sa cedeze deoarece sigur va fi penalizat in viitor dupa folosirea mai multor motoare..
    4 1
  • Dupa O globo,concernul suedez Tetra Pak s-ar putea sa ajute financiar echipa Sauber....Tot pe omnicorse
    1 2
  • Pai ...foarte bine! Sa înceapă de acum, FIA la pedepsit pe Rosberg, Mercedes sa il pedepsească pe Hamilton, 3 curse sa stea pe dreapta ca a încercat depășirea protejatului. Auzi la Rosberg, este de acord cu ordinele de echipa, pai doar așa poate sa câștige curse, tot ce îmi doresc este sa se termine odată cu dominația Mercedes si Hamilton sa plece rapid de la ei. Oricum Lewis are mare tupeu sa se bată cu o echipa colosala, după Austria șansele sale la titlu sunt zero, dar măcar lumea a văzut cum stau treburile. Bravo lui!
    17 6
  • Nacional
    Am observat cu ocazia Grand Prix-ului din Austria fel si fel de comentarii puerile la adresa lui Hamilton. Caracter infect, ca si cand cel care i-a atribuit acest epitet l-a cunoscut, stie ce fel de persoana este si nu in ultimul rand deoarece F1 este concurs de bune maniere, pilotul care isi depaseste adversarul, lasandu-i trasa interioara a curbei libera, trebuie sa iasa de pe circuit pentru a avea un caracter bun.
    19 7
  • pai mai bine sa ii lege lui Lewis o mana la spate ......si voi sustinatori a lui Prostberg spuneti daca O SINGURA DATA IN 3 ANI daca l-a depasit pe Lewis in regim de cursa .....ca in rest este bun numai de planuri marsave (ex ,Monaco)...un plangacios ,invidios etc.....si invidia naste ura ..si uite asa....NU STIE SA SE BATA CINSTIT SI IL ORBESTE FURIA !!!. piloti adevarati sunt Lewis ,Vettel ,Kimi ,Rici..si sunt convins ca si Verstapen cu un monopost la fel l-ar spulbera....!!!
    32 11
  • rosberg
    propun sa-i ia lanturile lui ham-ham data viitoare.
    sigur nu-si mai loveste coechipierul pe urma.
    9 24
  • anonim
    este clar Hamilton nu mai are viata lunga la Mercedes
    intentionat s au despartit de Meclaran
    12 2
  • Toto nu e tata Ron. Asta e limpede. La Mercedes nu i se curata cojile. Daca se duce la Ferrari o sa aiba o masina inferioara si un Vetel care o sa-i dea cu maciuca in cap. Alt neamt, poate mai al dracu ca Rosberg. Regret ca nu e cu Alonso, ca atunci o sa planga dupa Rosberg.
    Daca e vreunul plangacios pe pista ala e in mod clar Ramilton. Mereu are "de ce-uri" de pus echipei.
    16 23
  • Darth Vader
    Non-executive chairman Lauda, speaking prior to the pair's last-lap crash at the Austrian GP, claims the Brit was not telling the truth and that the rivalry keeps getting "hotter".

    "Lewis lied about that," Lauda said on Servus TV. "Simple as that. He just said something. He wanted to be the softener in order to have his peace last weekend.


    "He does what he can. The fight gets hotter the longer Nico is in front."

    Lauda also added that Hamilton was so enraged following his qualifying crash in Baku that he "destroyed" his driver room in the Mercedes motorhome.

    In concluzie un caracter de 2 bani la hamy,un idiot labil psihic.
    11 22
  • @senna
    Daca ti-ai schimba nick-ul te-as crede, dar la ce nume greu sub forma caruia te-ai trezit sa comentezi, ar fi bine sa reflectezi asupra acelui ceva ce nu ai nici o treaba cu ce vrei sa spui. Sunt sigur ca nu poti procesa ce am vrut sa spun si iti recomand sa te uiti la dueluri Senna vs Prost, Mansell, Brundle, Hill, Alesi, Schumacher. Poate atunci intelegi cum stau lucrurile cel putin in privinta lui Senna in ceea ce priveste comportamentul de racer in a fi campion. Oricum pentru tine si multi de aici F1 inseamna o joaca de fetite.
    14 4
  • bernie
    Adevarul este ca nici Ham si nici Rosb nu exceleaza la capitolul psihic puternic si pozitiv fiecare avand propriile lipsuri in aceasta privinta...Ham vrea totul ptr el uitand ca F1 este un sport de echipa si uneori trebuie sa accepte deciziile echipei...Rosb de cate ori este depasit parca ii ia dracu mintile si instinctiv fara sa judece intra in acrosaj cu adversarul ptr ca nu numai cu Ham procedeaza asa...In privinta asta si a jocului de echipa, Kimi este de departe cel mai inteligent dintre toti pilotii ptr ca el a inteles de mult politica din cadrul fiecarei echipe...Din pacate Kimi nu mai este la fel de rapid pe pista cum era pe vremuri...Revenind la scandalul de la Mercedes mai intai trebuie tinut cont de faptul ca atat Ham cat si Alonso si Vettel sunt sub contract cu echipele lor pana la sfarsitul lui 2017 deci si sezonul viitor...Daca se va produce o ruptura la sfarsitul acestui an intre Mercedes si Ham atunci cel mai probabil se va produce o rocada intre Ham si Alonso la echipele lor stiut fiind faptul ca si Alonso este nemultumit de cum merge treaba cu motorul Honda...In privinta Ferrari nu cred ca o sa se implice in acest scandal ptr ca ei au alte griji pe cap sa recupereze decalajul fata de Mercedes...Si cum am mai spus nu cred ca Vettel va accepta concurenta lui Ham...Daca la anul Ferrari castiga titlurile cu Vettel nu cred ca se va mai pune vreodata problema venirii lui Ham la Ferrari ptr ca atunci italienii ii vor prelungi contractul lui Vettel...Daca Vettel nu va castiga la anul atunci este posibil sa plece de la Ferrari dar nimic nu garanteaza mutarea lui Ham acolo...In plus asa cum in Germania exista inca puternice tendinte rasiste la fel si in Italia exista curent fascist cu tendinte rasiste si nu stiu daca Ferrari isi doreste foarte mult sa-l aduca pe Ham la echipa...Desi nu sunt fan Ferrari am apreciat foarte mult la ei momentul divortului amiabil cu Alonso ptr care merita felicitati...Astept cu mare interes sa vad daca in cazul unei rocade Ham@ Alonso, Mercedes si Mclaren vor da dovada de aceeasi intelepciune si vor rezilia amiabil contractele cu Ham si Alonso daca se vor decide sa faca acest pas..In acest moment orice este posibil...
    13 14
  • Ce rocada visezi ma? Crezi ca Hamilton e prost sa plece la martoaga aia?
    10 8
  • bernie
    @Alex...Nu e nici un man...Daca ai fi citit mai atent comentariul meu ai fi inteles ca exprimarea mea este facuta in sensul probabilitatii nu al certitudinii...Si ce te faci daca Merc il da afara pe Ham si il aduce pe Alonso care a si declarat mai demult ca nu ar refuza oferta nemtilor..
    4 1
  • Lauda a negat faptulca Hamilton ar fi distrus o camera si c-ar fi mintit in legatura cu relatia dintre el si Rosberg -omnicorse
    6 1
  • @ Darth Vader
    Eu cred ca incet incet Lauda devine senil....
    Dar ce sa spun despre cei care abia asteapta oportunitatea sa arunce cu pietre in Lewis
    Citeste linkul:
    http://www.f1fanatic.co.uk/2016/07/06/lauda-denies-hamilton-hotel-room-story/
    5 3
  • un fan F1
    @Nacional,
    Grow up! amice, nu trebuie să fii prieten la catarama cu un om pentru a-i vedea caracterul. Faptele vorbesc de la sine!
    Nu stiu ce cursă ai văzut tu, dar în Austria interiorul a fost a lui Rosberg! Hamilton al tău a avut interiorul la startul din Canada si...guess what? A procedat exact ca Rosb în Austria, adica a luat curba larg pentru a-l scoate în afara. Și aici apare diferență care ne relevă caracterul lui Hamilton: în Canada Rosberg a ieșit în afara pentru a nu periclita rezultatul echipei, în Austria Hamilton a dat peste Rosberg, cu riscul de a ieși amândoi. Nu ca ar fi prima oară anul acesta când Ham procedează așa.
    Dacă o tine tot așa, punând interesul și orgoliul personal mai presus de echipa, tare îmi este frică că nici la MRT nu va mai avea loc în viitor! Ce echipa crezi ca accepta fitele astea curierul de a ieși cu ambii piloți ?
    4 14
  • Hamlton trece exact prin ce trecea Alonso la Mclada in 2007! Diferenta este ca Mercedes puteau sa-l favorizeze pe Rosberg si anii trecuti, dar n-au facut-o. Dimpotriva Nico a fost mereu "pus la punct" in beneficiul pacaliciului. Oricum e mare diferenta celor doua caractere, neamtul este un tanar gentleman. Purtatorul de lanturi e....doar colorat.
    6 16
  • O sa plece oriunde ca la Mercedes nu va mai fi loc pentru el. Daca nu vrea martoaga o sa calareasca o capra, sau poate te oferi tu.
    5 8
  • @un fan f1
    Mai degrabă esti un fan anti F1 si cu certitudine un fan prostie. In F1 nu a existat niciodată caracter pe pista fraierica, acolo doar talentul își spune cuvântul. Esti bun câștigi, esti prost, pierzi si te mai arde si federația, așa ca ...eject.
    4 3
  • Ptr. Un fan f1, de cand interiorul pentru tine este exterior, refuz sa cred ca inca mai sunt oameni care cred ca rosberg are dreptate si daca mai sunt si sunt, au probleme grave.Dar pentru linistea lor le doresc ca Rosberg, sa o tina tot asa.
    3 3
  • Mercedes a decis sa nu impuna ordine de echipa ..deci pilotii au ok -u de a lupta pe circuit unul impotriva altuia.. omnicorse
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru